Bohatý výběr z Treasure Festa in Ariake 9

Výstavní komplex Tokyo Big Sight si od náporu otaku odpočine jen málokdy. 5. května (pouhý týden od doujinového eventu comic1) si zde dali dostaveníčko nezávislí výrobci figurek na pravidelné akci Treasure Festa in Ariake. Renomované manufaktury zde jako obvykle zastupovala pouze společnost Griffon Enterprises, takže hlavní pozornost se upírala na vystavenou alternativní tvorbu, tedy na garážové kity jednotlivých circlů.

Zmíněný Griffon zde vedle prezentace své nejaktuálnější nabídky, do které spadá například nová Touhou série v měřítku 1/10, představil i několik novinek. Asi tou nejzajímavější je figurka Kotonohy vycházející z HQ remaku vizuální novely School Days. Představen byl rovněž prototyp ALO verze Asuny a ohlášena byla blíže nespecifikovaná figurka Index Librorum Prohibitorum, jež má vycházet z Index filmu Endymion no Kiseki.

Ale zpátky k vystaveným garážovým kitům. Vedle zdroje příjmů představují pro své tvůrce také šanci, že si jich všimne některý ze zástupců velkých výrobců, jenž na vybranou figurku odkoupí práva a začne ji vyrábět sériově. To je případ i Saber Bride (úvodní obrázek) ze hry Fate/Extra CCC, kterou se rozhodla „adoptovat“ manufaktura Gift. Je docela dobře možné, že podobně dopadne i základoškolačka Kirino z Oreimo (schválně, jestli ji v galerii najdete), které si v poslední době všímají figurkové weby čím dál více.

Galerie je tentokrát znovu dvoustránková, přestože jsem v ní musel nemálo snímků povedených garážových kitů oželet. Svůj podíl na velikosti galerie mají i Touhou itashy, jež byly na akci k vidění a které jsou až příliš luxusní na to, aby se do výběru nedostaly. Úplně na konci článku si navíc můžete pustit video přímo z místa konání.

zdroj:   アキバHOBBY