Upoutávka na nové Rozen Maiden

Na oficiálních webových stránkách chystané anime adaptace mangy Rozen Maiden se objevila první upoutávka a v průběhu března a dubna bylo ohlášeno mnoho dalších důležitých skutečností týkajících se tohoto připravovaného projektu. O jeho existenci jsme vydali novinku v listopadu loňského roku, kdy příliš mnoho informací dostupných nebylo. Dnes již tedy víme, že tento nový projekt bude televizní sérií, jež se odvysílá na televizní stanici TBS už letos v letní sezóně. Příjemnou zprávou je i fakt, že se vrátí seiyuu obsazení z původních sérií, takže si fanoušci nebudou muset zvykat na nové hlasy postav. Také úvodní znělka, kterou si můžete poslechnout v upoutávce pod článkem, bude znít familiárně, jelikož ji znovu nahrálo duo Ali Project.

Co však nadále prozrazeno nebylo, je děj a zápletka připravované série. Jak bylo řečeno v již zmiňované předchozí novince, anime adaptace i manga si šly každá svou vlastní cestou, takže je těžké odhadovat, jestli projekt bude pokračováním starších sérií, adaptací nové řady mangy, či převyprávěním příběhu od znova. Jelikož však hlavní hrdina Jun dostal dva seiyuu, pravděpodobně bude nové anime vyprávět příběh druhé řady mangy, jejíž anotaci si můžete přečíst ve starší novince.

Na pozici tvůrců animační studio Nomad nahradí Studio Deen, které můžete znát například díky adaptacím vizuálních novel Higurashi no Naku Koro ni a Fate/Stay Night. I zbytek našeho obvykle vyjmenovávaného tria obsadí nové tváře, kdy režie se ujal Hatakeyama Mamoru (Sankarea), scénář sepsal Mochizuki Tomomi (Sarai-ya Goyou) a návrh postav udělala Sakai Kyuuta (Steins;Gate). Hudební doprovod od Mitsumuneho Shinkichiho (Furi Kuri) bude slyšet i v nové sérii.

zdroje:   ANN 1,  ANN 2