Netradičně pojaté Oreimo pro PS3

Po dvou herních titulech vycházejících z light novely Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai, jež byly určeny na handheldy PlayStation Portable, se dočkají také vlastníci konzole PlayStation 3. Hra ponese podtitul HappyenD a stejně jako v předchozích dvou případech se o ni postarají vývojáři z Namco Bandai Games.

Ze zatím zveřejněných obrázků to však vypadá, že se připravovaná hra bude od svých předchůdců značně lišit. Zatímco oba PSP tituly byly čistokrevné galge postavené na Live2D enginu, Oreimo HappyenD je přinejmenším z určité části pojaté ve stylu sociální sítě. Jak si můžete všimnout v galerii, tak Kyousuke s hlavními hrdinkami komunikuje, ačkoliv jsou v daný okamžik na jiných místech, a KIRIRIN aneb Kirino Kousaka Official SNS (viz poslední obrázek) hovoří asi za vše.

Kromě pětice screenů a jednoho videa nepronikly na veřejnost žádné další informace a lze se tak pouze dohadovat, do jaké míry se zmíněný herní systém promítne do finálního produktu. Neznámé prozatím zůstává rovněž datum vydání.

EDIT: Nové promo video (viz níže) odhalilo podstatu hry; i Oreimo HappyenD se sveze na aktuální idol vlně a Kyousuke se v něm tak stane manažerem Kirino, Kuroneko, Asyse, Kanako a Manami, kterým bude pomáhat s jejich kariérou idolů. Hra vyjde 26. září, přičemž k dostání bude také v limitované HD edici s bonusy v podobě ilustrované krabice, Blu-ray disku s filmem ze zákulisí vývoje, CD se soundtrackem a ilustrované brožury.

http://youtu.be/cwxdP2G4tfk
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8QSjCGRiId4