Miku Miku Hockey

27. a 28. dubna se na výstavišti Makuhari Messe v Čibě bude konat druhý ročník festivalu Nico Nico Cho-Kaigi (o tom prvním si můžete do jisté míry přečíst zde). Program pro návštěvníky tohoto eventu si připravila (ve spolupráci se Sony) také společnost Crypton Future Media, tvůrce vocaloidího softwaru a tedy mimo jiné i Hatsune Miku.

U stánku Hatsune Miku & Piapro budou zájemci moci poměřit své síly s Vocaloidkou 01, a to ve hře vzdušného hokeje. Zápasy v Miku Miku Hockey budou probíhat pomocí technologie Smart AR handheldu PlayStation Vita, jenž bude u stánku k dispozici. Hráč na displeji konzole uvidí přes funkci rozšířené reality virtuální stůl i svoji vocaloidí soupeřku, rovněž s konzolí v ruce (viz úvodní obrázek). K dispozici jsou pro tento účel připraveny dva modely Miku (klasická a chibi) přímo od MikuMikuDance designérů Laty a Suzu.

Hra bude dostupná bohužel jen na zmíněném festivalu, o jejím oficiálním vydání se podle všeho zatím neuvažuje.

EDIT: Hra Miku Miku Hockey nakonec přeci jenom vyšla (viz video). Dosud však byla dostupná pouze pro předplatitele služby Playstation Plus. Od 13. února si ji ale bude moci na Vitu stáhnout z japonského PlayStation Store úplně každý, a to za cenu 1 050 jenů.

zdroje:   ANN,  Siliconera