Výsledky sedmého ročníku Seiyuu Awards

2. března proběhlo slavnostní předávání cen Seiyuu Awards za rok 2012. Jednalo se již o sedmý ročník a tradičně se rozdávaly ceny v různých kategoriích. Cenu za nejlepší hudební počin nezískal nikdo jiný než skupina Ushiro kara Haiyoritai G (tvořená seiyuu Asumi Kanou, Matsuki Miyu a Ootsubo Yukou) díky populární skladbě Taiyou Iwaku Moeyo Chaos (Haiyore! Nyaruko-san OP).

Cenu pro nejlepšího seiyuu v hlavní roli získal Kaji Yuuki, který se loni představil v řadě hlavních rolí, např. jako Arita Haruyuki v Accel World, Ooma Shuu v Guilty Crown či Alibaba Saluja v anime Magi. Cenu pro nejlepší seiyuu v hlavní roli pak získala Asumi Kana, kterou jste mohli loni slyšet jako Nyaruko v anime Haiyore! Nyaruko-san, Yuno v Hidamari Sketch x Honeycomb či Kataharu Mio v Ano Natsu de Matteru. Za vedlejší role přebrali cenu Ono Yuuki a Suwabe Junichi, kteří se společně představili například v Kuroko no Baske. U opačného pohlaví cenu přebrala Oohara Sayaka (Irisviel von Einzbern z Fate/Zero, Stella Bremer v Muv-Luve Alternative: Total Eclipse) a Tomatsu Haruka (Yuuki Asuna ve Sword Art Online, Takatsuki Ichika v Ano Natsu de Matteru, Morgiana v Magi).

Pozornost přitahovala také kategorie nových seiyuu (♀), která je limitovaná dobou uplynulou od debutové role, a tou je pět let. Z mnoha možných jmen, která se objevovala v názorech a odhadech na internetu, nakonec cenu převzala Ishihara Kaori (Tanigawa Kanna v Ano Natsu de Matteru, Tsuruma Konoe v Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru, Aladdin v Magi) a Ookubo Rumi (Yoshikawa Chinatsu v Yuru Yuri♪♪, Minawa Tsumiki v Acchi Kocchi, Oda Nobunaga v Sengoku Collection). Mezi muži získal cenu Shimazaki Nobunaga (Tanaka Taichi v Tari Tari, Kirishima Kaito v Ano Natsu de Matteru) a Yamamoto Kazutomi (Kio Asuno v Kidou Senshi Gundam AGE, Mochizuki Yuuya v Another).

Cena za hlavní mužskou roli Kaji Yuuki
Cena za hlavní ženskou roli Asumi Kana
Cena za vedlejší mužskou roli Ono Yuuki
Suwabe Junichi
Cena za vedlejší ženskou roli Tomatsu Haruka
Oohara Sayaka
Cena pro nového seiyuu Shimazaki Nobunaga
Yamamoto Kazutomi
Cena pro novou seiyuu Ishihara Kaori
Ookubo Rumi
Cena za hudební výkon Ushiro kara Haiyoritai G
(Asumi Kana
Matsuki Miyu
Ootsubo Yuka)
Cena pro nejlepší osobnost (nejlepšího moderátora) Iwata Mitsuo
Speciální cena za zásluhy Aono Takeshi
Cena za zásluhy Chikaishi Shinsuke
Nozawa Masako
Cena Synergy Tatsunoko Pro 50th Anniversary
(Oohira Tooru
Mori Katsuji
Okamoto Mari
Ohara Noriko
Cena Tomiyamy Keie Mitsuya Yuuji
Cena Takahashi Kazue Ogata Megumi
Cena dětí a rodin Tanaka Mayumi
Cena pro seiyuu s nejvíce hlasy ve všech kategoriích Kamiya Hiroshi

Cena Tomiyami Keie je udělována mužským seiyuu za šíření práce seiyuu ve všech různých typech médií. Seiyuu opačného pohlaví pak za stejné zásluhy mohou získat cenu Takahashi Kazue.
Cena Synergy je udělována dílům, která dokázala plnohodnotně předvést půvab povolání seiyuu.