Smršť tyčinek KitKat ze známých japonských regionů

Japonsko je mimo jiné známé svou bohatou nabídkou příchutí celosvětově oblíbených tyčinek KitKat. Zatímco našinec si může vybrat pouze z neměnné nabídky nějakých dvou, tří variant lišících se pouze druhem použité čokolády, Japonci mají k dispozici nabídku tyčinek KitKat rozličných chutí (jahoda, zelený čaj, puding atd.) i barev. Tato nabídka se navíc průběžně mění podle aktuálního ročního období nebo na základě limitovaných edicí.

Japonská divize výrobce tyčinek KitKat, tedy společnosti Nestlé, se nyní rozhodla tuto různorodost povýšit na novou úroveň a sortiment rozšířit podle jednotlivých oblastí, ve kterých budou vybrané příchutě exkluzivně k dostání. Obecně platí, že každá z těchto příchutí je nějak spjata s regionem, ve kterém se bude prodávat. To z tyčinek KitKat činí netradiční suvenýr, který mohou návštěvníci té či oné konkrétní oblasti přivézt svým známým.

Vedle aktuální sezónní nabídky, kterou tvoří edice pro dospělé s hořkou a bílou čokoládou, dále klasická příchuť Maccha (zelený čaj) a nakonec edice pro studenty s povzbuzením na každé tyčince, si Nestlé připravilo tyto limitované regionální příchutě…

region příchuť
Tóhoku Zunda (krémová pasta ze sojových fazolí)
Točigi Tochiotome (odrůda jahod pěstovaná v této oblasti)
Tokio Eitaro Kuromitsu (tradiční japonský sirup z cukru)
Tokio Rum Raisin (rozinky v rumu)
Jokohama jahodový cheesecake
Tókai Wasabi (japonský zelený křen)
Tókai Azuki (sladké červené fazole)
Koshinetsu Le lectier (odrůda hrušek pěstovaná v této oblasti)
Koshinetsu borůvkový cheesecake
Koshinetsu jablko
Koshinetsu Ichimi (japonský červený pepř)
Kjóto Maccha (výběr zeleného čaje z této oblasti)
Kjóto Hojicha (výběr praženého čaje z této oblasti)
Kjóto Yatsuhashi (japonská skořicová sušenka)
Šikoku Iyokan (odrůda citrusů pěstovaná v této oblasti)
Okinawa (Kjúšú) Amao (odrůda jahod pěstovaná v této oblasti)
Okinawa (Kjúšú) Beni Imo (fialová sladká brambora)

Tyčinky se prodávají v balení po dvanácti, a to za 840 jenů (180 Kč). Mimojaponští zájemci mohou některé z nich sehnat tradičně na J-Listu, popřípadě z Cool Japan Now.