PS Vita se dočká rovnou tří her z Neptunia univerza

Zatímco v západním světě je handheld PlayStation Vita stále celkem úspěšně opomíjen, v Japonsku si jej herní vývojáři začínají všímat čím dál více. Na nedělní Dengeki PlayStation akci oznámilo studio Compile Heart, známé zejména díky RPG sérii Hyperdimension Neptunia, vývoj dalších dvou Neptunia titulů určených právě pro PS Vita.

Vedle již dříve ohlášeného Hyperdimension Idol Neptunia PP (viz obrázek), které bude spin-offem ve stále populárnějším idol stylu a vydání se dočká 20. června, se ještě letos na displeje zmíněné konzole podívají hry Chou Megami Shinkou Noire: Gekishin Black Heart, jež se bude točit kolem nadmíru oblíbené vedlejší postavy Noire, a Chou Ji Jigen Game Neptune Re;Birth1, což by měl být PS Vita remake prvního dílu Neptunia série (původně pro PS3) z roku 2010.

Lze očekávat, že přinejmenším Chou Ji Jigen Game Neptune Re;Birth1 se dočká anglické lokalizace od NIS America stejně jako všechny dosud vydané Hyperdimension Neptunia tituly. Za zmínku rovněž stojí připravovaná anime adaptace Choujigen Game Neptune The Animation, která se na obrazovky japonských televizí dostane již v létě.

EDIT: Přidáno první promo video zmíněné anime adaptace.
EDIT2: Přidán opening k Hyperdimension Idol Neptunia PP.