Projekt, který předcházel Evangelionu, zase žije

Dlouho prokletý projekt studia Gainax s názvem Aoki Uru znovu ožívá. Studio to potvrdilo na momentálně probíhajícím mezinárodním Tokijském anime veletrhu.

Aoki Uru je dlouho odkládaným projektem, který studio Gainax připravuje už od roku 1992. Studio tehdy projekt plánovalo v režii Anna Hideakiho jakožto pokračování jejich vůbec prvního a oceňovaného filmu Royal Space Force: The Wings of Honneamise. Kvůli finančním problémům studia však byl projekt zastaven a Anno tak posléze začal pracovat na náhradním projektu, ze kterého se nakonec vyklubal dnes kultovní Neon Genesis Evangelion, ve kterém Anno využil některé prvky z původního Aoki Uru. Gainax se však přesto později pokusil projekt několikrát oživit, pokaždé však neúspěšně.

Tenktokrát se však zdá, že je vše na nejlepší cestě a projekt by mohl konečně vzniknout jakožto film. Gainax potvrdil, že režie se nakonec ujme Yamaga Hiroyuki, který režíroval už původní Wings of Honneamise, a o návrh postav se postará Sadamoto Yoshiyuki, který se také na stejné pozici podílel u již zmiňovaného Honneamise.

zdroj:   ANN