Mouretsu Pirates na filmových plátnech za rok

Režisér Satou Tatsuo před několika dny oznámil, že očekávaný film Mouretsu Pirates bude na stříbrná plátna uveden za necelý rok, což znamená únor roku 2014. Původní informace z oficiálního webu filmu uváděla pouze premiéru v zimě 2014 a nyní jsme se tedy dočkali upřesnění.

O filmu samotném prozatím příliš mnoho informací známo není, oznámení proběhlo na konci 26. epizody anime a zatím se neví, půjde‑li o pokračování anime, opakování příběhu nebo o zcela nové dobrodružství. V tuto chvíli pouze víme, že do režisérského křesla opět usedne již zmíněný Satou Tatsuo, o návrh postav se postará Akiman, práce na hudbě připadne studiu Starchild Records a celé to zaštítí animační studio Satelight. Co se tedy týče technického pozadí, pracují na filmu stejní lidé jako na anime z první poloviny roku 2012.

Celý příběh anime se točí kolem mladé Katou Mariky, normální středoškolačky, v jejímž životě se jednoho dne objeví lidé, kteří o sobě tvrdí, že jsou legálními piráty. Tím však překvapení zdaleka nekončí, neboť se Marika dozvídá, že je jedinou dcerou právě zesnulého kapitána pirátské lodi Bentenmaru a že jako jediná může převzít roli kapitána této lodi. Marika se musí rozhodnout, zda svůj úděl přijme a bude tak pokračovat v rodinné tradici, nebo zda Bentenmaru přijde o Právo banditské a ztratí status legální pirátské lodi.

zdroje:   ANN,  SeventhStyle