Jarní nadílka anime 2013

Jak je naším dobrým zvykem, přinášíme těsně před startem jarní sezóny přehled toho, co začne vycházet v japonských televizích. Přehled opět neobsahuje žádné filmy, OVA ani další speciály a je tedy skoro čistým výčtem televizních sérií. Jejich počet je dále taktéž omezen, jelikož ve výčtu nezmiňujeme animované kousky, jež jsou přímo zaměřeny na dětské publikum. Věříme, že naše čtenáře takováto díla nezajímají.

Anime jsou seřazena abecedně, nově přibylo datum premiéry, které máte možnost vidět na pravé straně pod anotací. Co se týče celkového počtu zde vyjmenovaných děl, číslo se zastavilo na 29. Počet stopážně krátkých děl se tentokrát omezil pouze na jediné, které můžete v tabulce vidět hned jako první, takže zde máme 28 klasických anime sérií. Oproti předchozí sezóně to znamená vzestup, avšak na běžně silnou jarní sezónu to je lehký propad. Ten je pravděpodobně způsoben faktem, že zimní série byla neobyčejně plodná. Dále si můžete přečíst, na co se těší členové redakce.

Aurielle: Jedničkou je pro mne jednoznačně Date A Live, které mě upoutalo jak trailerem, tak svými light novelami. Kromě toho mě ještě svým návrhem postav zaujal Hentai Ouji to Warawanai Neko. Druhé série Oreima a Nyarlko už snad ani není třeba zmiňovat.
You Say: Z jarní sezóny budu sledovat Danchi Tomoo, který snad bude zábavnou podívanou, co připomene dětská léta a třeba je i mírně zparoduje. Dále jsem zvědavý na Shingeki no Kyojin, kde mám ovšem strach, že bude prosazována akce na úkor atmosféry.
Garax: Velice zajímavě vypadá Devil Survivor 2, který mě zaujal jak zápletkou, tak animací. Dále pak Shingeki no Kyojin a nový Railgun, který bude, jak doufám, sázkou na jistotu.
Miroku4chan: Druhá série Oreimo, Railgun i Nyaruko je pro mne jasná záležitost. Dále bych to viděl na Date A Live a Hentai Ouji to Warawanai Neko. Šanci pravděpodobně dám také Photo Kano.
Matteas: Jarní sezóna je nabitá druhými sériemi. Z nich si nenechám v žádném případě ujít Nyaruko a Railgun. Z novinek se pak těším hlavně na adaptaci light novely Hentai Ouji to Warawanai Neko. A zvědavý jsem také na Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteru.
Napůl: Pominu-li komerční jistoty a pokračování, jako druhá OreImo nebo Toaru Kagaku no Railgun S, tak jsem nejvíc zvědav na Aku no Hana. Jednak manga patří k mým oblíbeným a psychologických seriálů není nikdy dost, druhak jsem velice zvědavý, jak se studiu Zexcs povede experiment s rotoskopickou animací.
SiMiK: Z nových věcí jsem se původně z podobných důvodů jako Aurielle nejvíce těšil na Date a Live. Musím ale říct, že trailer na Shingeki no Kyojin je tedy něco.

Jako vždy dodáváme, že uvítáme jakékoliv podměty o chybách a zapomenutých sériích. Své případné připomínky můžete napostovat zde do komentářů.

airua Aiura

Liden Films
Pětimituvka od studia Liden Films, které toho na kontě zatím moc nemá, ale animačně kousek vypadá celkem dobře. Byť je to adaptace 4-komy, kolem hlavních hrdinek se nebude dít nic zvláštního. Anime bude sledovat jejich „běžný“ život, kterak se snaží zabavit v jinak nudném světě.
akun Aku no Hana

Zexcs
Anime tvořené speciální rotoskopickou technikou adaptuje stejnojmennou mangu. Její jméno, Květy zla, je odvozeno od známé sbírky básníka Baudelaira, kterou má rád hlavní protagonista. Toho jednoho dne nenapadne nic lepšího, než tajně zcizit oblečení do tělocviku dívce, na niž má zálusk. Při této činnosti ho však uvidí jedna z jeho dalších spolužaček, která ho následně začne tímto skutkem vydírat a donutí ho k podpisu podivné „smlouvy“.
aratata Arata Kangatari

JM Animation, Satelight
Shounen zasazen do podivného světa, kde je každých třicet let vybrána princezna z rodu Hime, aby sloužila bohům Hayagami. Jak už tomu bývá, anime začne sledovat děj právě ve chvíli, kdy má být vybrána nová princezna, a pouze jediná dívka je v současnosti k dispozici. Bohužel, tato dívka je ve skutečnosti kluk, který se navíc připlete k vraždě úřadující princezny.
danchi Danchi Tomoo

NHK Enterprises
Původní manga Ody Tobiry sleduje Tomoa, žáka čtvrté třídy, který se svou matkou a sestrou žije v paneláku, zatímco je jeho otec kvůli práci mimo domov. Klučina není žádný učenec, a tak se dostává i se svými kamarády z jedné šlamastyky do druhé.
dansaibun Dansai Bunri no Crime Edge

Studio Gokumi
Anime s podivnou zápletkou není nic nového, avšak tento kousek přece jen překonává nastavenou laťku. Zápletka se totiž točí okolo chlapce Kiriho, jehož úchylkou je stříhání vlasů, a dívky Iwai, která dostala prapodivnou přezdívku „královna vlasů“. Její vlasy totiž nejsou jen tak ledajaké, byla na ně uvalena kletba, která zabraňuje, aby je někdo ustřihl. Aby toho nebylo málo, Kiri vlastní mystické nůžky, jež dokáží Iwainy vlasy přestřihnout.
datea Date a Live

AIC Plus+
Adaptace novely, jejíž hrdinou je chlapec jménem Itsuka Shidou. Ten jednoho dne dostane za úkol zastavit nadcházející apokalypsu svého rodného města. Tou apokalypsou je kupodivu dívka Tooka, jak ji sám Shidou pojmenoval, která nějakým způsobem každých třicet let způsobí katastrofální pohromu. Zde však nepůjde o klasickou bojovku, jak by se teď dalo čekat, Shidův úkol totiž bude zahrnout Tooku láskou.
devils Devil Survivor 2 The Animation

Bridge
Původní RPG videohra Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 na Nintendo DS vyšla před dvěma lety. Její příběh je zaměřen na středoškolské studenty, kterým na mobil přijde zpráva, že mají brzy zemřít, a také video, které ukazuje jejich vlastní smrt. Aby se tomu vyhnuli, uzavřou pakt s démony. Animační studio Bridge doteď dělalo spíše menší projekty.
gingaki Ginga Kikoutai Majestic Prince

Doga Kobo, Orange
Ve výčtu nesmí chybět mecha anime, jehož zápletka je jako u většiny podobných kousků docela jednoduchá. Točí se okolo hlavního hrdiny Izury, který má zvláštní schopnosti, jež získal díky genetickému inženýrství. A to proto, že lidstvo začalo objevovat vzdálené kouty vesmíru a snažilo se přizpůsobit podmínkám, na které narazilo. Dětí podobných Izurovi není málo a mají za úkol chránit lidstvo. Bojové scénky podle upoutávky budou dělány technologií CGI.
nyaruko2 Haiyore! Nyaruko-san W

Xebec
Podivná Nyarlathotep je zpět a s ní i podivnější příběhy, do nichž zatáhla středoškoláka Mahira. Zabydlela se totiž v jeho domě poté, co ho zachránila před jistou smrtí pod rukou podivného mimozemského stvoření. Jako svůj oficiální důvod pobytu na zemi si zvolila ochranu lidstva před invazí, ale ve skutečnosti chce pravděpodobně pouze navázat romantický vztah s Mahirem a zároveň se dobře bavit.
hatarakumao Hataraku Maou-sama

White Fox
Anime o vládcích démonů není nikdy dost. Právě proto si asi studio White Fox přichystalo adaptaci novely, jež sleduje osudy Démona, který je těsně před dobytím světa poražen Hrdinou a odeslán do současného Tokia. Aby přežil, začne pracovat v restauraci s rychlým občerstvením jako brigádník, a jako správný démon pomalu zosnuje své plány na ovládnutí Japonska. Jeho snahu mu ale mimo jiné překříží i hrdinka Emilia, která byla vyslána, aby ho dopadla.
hayatehodne Hayate no Gotoku! Cuties

Manglobe
Anime bude kráčet ve stopách předchozí série, která byla odvysílána na podzim. Ta byla poněkud zvláštní, jelikož nesledovala původní mangu. Namísto toho vznikla z nápadů mangaky Kenjiroua Haty, které neměl možnost realizovat v manze. Každá epizoda této nové série by měla sledovat vždy jiné postavy, takže se s velkou pravděpodobností ucelenějšího příběhu nedočkáme.
hentaineko Hentai Ouji to Warawanai Neko.

J.C.Staff
V přehledu také nesmí chybět anime od nechvalně známého studia J.C.Staff. Děj se zaměří na dva hlavní hrdiny, kdy oba mají jistý problém s vyjadřováním svých pocitů. Youto, byť neustále myslí na své nejzákladnější pudy, není nikým uznáván jako perverzní mladík. Naopak Tsukiko by chtěla, aby její skutečné pocity nebyly ostatními hned přečteny.
hyakkaagain Hyakka Ryouran: Samurai Bride

Arms
Pokračování anime, jehož hrdinou je šestnáctiletý mladík Yagyuu Muneakira, který žije v alternativním světě, kde se Japonsko nikdy neotevřelo světu a v současnosti jej ovládá studenská rada. Ta drží veškeré ostatní školy pod svým vlivem, jelikož na nich studují pouze samurajové a jsou tak hlavní bojovou silou Japonska. Skupinka studentů (tedy spíše jen studentek) spolu s Muneakirou se proti tomuto vlivu vzepře, což samozřejmě vyvolá odpovídající reakci ze strany studenské rady. A protože je anime zaměřeno na ženské přednosti, samozřejmě pochází od studia Arms.
kakumei Kakumeiki Valvrave

Sunrise
Další mecha anime, kde lidstvo vycestovalo k hvězdám a v němž přes 70 % celkové populace žije na vesmírných stanicích. Politicky je lidstvo rozděleno na dva velké znepřátelené státní útvary a jeden malý prosperující státeček ležící mezi těmito giganty. A právě v tomto státečku se bude odehrávat děj, jež sepsal tvůrce Code Geass Ookouchi Ichirou. O animaci se postaralo studio Sunrise, které, dalo by se říct, se na mechy specializuje.
karneval Karneval (2013)

Manglobe
Opět anime od studia Manglobe, tentokrát však naprosto odlišného ražení, než je Hayate no Gotoku. Anime je zaměřeno na dámskou populaci a sleduje, kterak se dva hrdinové Nai a Gareki ocitnou v situaci, kdy se je snaží zabít armáda. Jsou zachráněni zvláštní organizací, jež má označení „Cirkus“.
mushi Mushibugyou

Seven Arcs Pictures
Shounenovka zasazená do Tokia v období Edo. Zápletka spočívá v tom, že šógun nechal postavit speciální boxy, do nichž lidé mohou házet papírky s prosbami. Aby je mohl naplnit, vytvořil speciální jednotku Mushibugyou, jejíž úkolem je chránit lidi ve městě a pomáhat jim.
miuchi Namiuchigiwa no Muromi-san

Tatsunoko Production
Anime od zkušeného studia Tatsunoko Production se bude točit okolo osamělého teenagera Mukoujimy Takuroua, který tráví svůj volný čas rybařením. Jednoho dne ale náhodou uloví mořskou pannu Muromi. Ta však rozhodně není normální mořskou pannou – kromě toho, že je šílená a výstřední, má i zálibu v alkoholu. Nyní se Muromi objeví vždy, když jde Takurou rybařit, a baví se o všem možném. Časem se zde objevují i další Murominy kamarádky.
oreimo2 Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai.

A-1 Pictures
Pokračování a rovnou i ukončení anime o jednom bratrovi, co se svou výstřední otaku sestrou nemá zrovna lehký život. Děj novely, kvůli níž autor dostával výhružné dopisy, se rozjíždí ve chvíli, kdy zmiňovaný bratr Kyousuke zcela náhodou přijde na to, že jeho sestra má zvláštní fetiš na mladší sestry. Ta ho posléze zasvětí do svého otaku života a my tak můžeme sledovat, jak si hledá otaku přátele či navštěvuje různé akce, a při tom všem neustále tahá se sebou chudáka Kyousukeho.
photoka Photo Kano

Madhouse
Znáte Love Plus? Photo Kano je podobně pojatá hra, v níž máte za úkol chodit se svou přítelkyní. Anime tedy, jak by se dalo čekat, bude dějem značně připomínat ostatní adaptace podobných her. Vzpomenout by se dalo například na Amagami SS, kde máte hlavního hrdinu, který postupně dobývá srdce hrdinky. Zdejší hrdina Kazuya pro tuto činnost uplatní foťák.
shitty Pretty Rhythm: Rainbow Live

Dongwoo Animation, Tatsunoko Production
Klasická ukázka žánru shoujo, jejíž hlavní hrdinkou je dívka Ayase Naru. Ta se jednoho dne upíše na zvláštní formu tance a krasobruslení. Když však začne tančit před porotou, spatří podivnou auru. Aby toho nebylo málo, jiná dívka se jí zeptá, jestli vidí něco podivného.
rdg Red Data Girl

P.A. Works
Hlavní hrdinkou příběhu novely, kterou adaptuje známé studio P.A. Works, je dívka Izumiko, která celý svůj dosavadní život prožila uzavřená před společností ve svatyni. Jelikož by se však chtěla stát normální dívkou, její rodina jí umožní nastoupit na vyšší střední v Tokiu společně s jejím kamarádem z dětství Miyukim. Jak už to tak ve fantasy dílech bývá, začnou se dít podivné věci a Izumiko zjistí, že její rodina má podivná tajemství.
shinge Shingeki no Kyojin

Wit Studio
Čerstvě zformovaná odnož studia Production I.G, jež dostala název Wit, zadaptuje úspěšnou předlohu Isayamy Hajimeho. Ta vypráví o světě, kde přežívá lidstvo pod útlakem obrů. Ti totiž našli zalíbení v zabíjení lidí a těm tak nezbývá nic jiného, než se skrýt za zdánlivě nedobytné hradby svého osamoceného města. „Nedobytnost“ hradeb brzy vezme za své a do města vnikne horda obrů, jejichž výška dosahuje až několika desítek metrů. Poslední zbytky naděje jsou ztraceny… nebo možná ne.
suisei Suisei no Gargantia

Production I.G
Urobuchi Gen je v poslední době zvučné jméno a i v jarní sezóně bude vycházet originální anime, na jehož tvorbě se podílel. Příběh je zasazen do daleké budoucnosti, v níž Galaktická aliance lidstva dlouhodobě bojuje s cizí rasou. Hlavní hrdina, poručík Redo, se dostane se svým mechem z předních linií záhadným způsobem zpět na Zem, která byla již po nějakou dobu ztracena. Zde zjistí, že byla celá zatopena mořem a lidé tak přežívají na obřích lodích. Redo se poté seznámí s dívkou Amy a začne si zvykat na skutečnost, že jeho život už není naplněn neustálým bojem s nepřáteli.
railguns Toaru Kagaku no Railgun S

J.C.Staff
Misaka Mikoto je zpět a s ní i příběhy z Academy City, které je obýváno převážně mladými espery používajícími nadpřirozené schopnosti. Děj bude sledovat příběhovou linii Misačiných sester, která byla již zmapována v originální manze. Série, na rozdíl od všech předchozích, bude mít pravděpodobně pouze 12 dílů, takže oproti první řadě nepřinese druhá mnoho dodatečného děje.
utaholycrap Uta no Prince-sama: Maji Love 2000%

A-1 Pictures
Opět něco pro dívky. V tomto dílku hlavní hrdinové uspořádali chlapeckou skupinu, pravděpodobně ne po vzoru Lunetiků. První série byla stvořena podle herní předlohy na PSP, kde se hlavní protagonistka, aspirující skladatelka Haruka, dostane do školy pro budoucí zpěváky a idoly.
yahari Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru.

Brain’s Base
Svým dějem je originální novela velice podobná známé a úspěšné novele Boku wa Tomodachi ga Sukunai. Hlavním hrdinou je Hikigaya Hachiman, který si zrovna nelibuje ve společnosti druhých, a proto nemá žádné kamarády. Aby tento svůj antisociální přístup změnil, je učitelem přinucen se připojit k jistému školnímu kroužku, kde si časem samozřejmě získá mnoho přátel.
yonde Yondemasu yo, Azazel-san. Z

Production I.G
Druhá série vyprávějící komediální příběh o detektivovi, který vyvolává rádoby užitečné a podivně vypadající démony. Tito tvorové by mu pak měli pomáhat řešit jeho případy. Animace vzniká znovu u studia Production I.G.
yuyu Yuyushiki

Kinema Citrus
Předlohou této anime adaptace je 4-koma, což ji dělá teprve druhou z nadcházející sezóny. Manga sleduje tři hlavní postavy (nešikovnou Yukari, dětinskou Yuzuko a relativně klidnou Yui), jež jsou všechny samozřejmě ještě školou povinné. Jak to v podobných mangách bývá, tyto hrdinky spolu řeší své každodenní problémy.
zettaigree Zettai Bouei Leviathan

Gonzo
Anime adaptace RPG hry od vývojářů GREE (jejichž mini anime projekt Tanken Driland bude mít v této sezóně druhou řadu) se odehrává ve světě Aquafall, který je plný vody a zeleně, ale i draků a víl. Zde jednoho dne zničehonic spadnou meteority, jež sem přivedou zlé příšery, které ohrožují všechno živé na planetě. Víla Syrup potom společně se třemi rekrutkami dračích klanů sestaví jednotku na ochranu světa.