Androidí tablet s Miku

9. březen aka Den Hatsune Miku je opět tady a s ním i oslavy nejrůznějšího druhu. Japonská společnost R.W.C si pro tuto příležitost připravila sedmipalcový Android tablet upravený ve stylu prvního z Vocaloidů. Hlavní devízou tohoto zařízení, jehož oficiální název zní „Hatsune Miku tablet navigation starring Fujita Saki“, je bezesporu předinstalovaná appka GPS navigace, kterou namluvila sama Miku, resp. zmíněná seiyuu. Kromě ní tento tablet obsahuje upravené uživatelské rozhraní a padesátku originálních ilustrací od Torigoe Takumiho a dalších autorů. Torigoe se postaral rovněž o ilustraci na zadní straně tabletu i design krabice, v níž je zařízení dodáváno.

Co se technických parametrů týče, nabídne tablet operační systém Android 4.0 (tedy již nepříliš aktuální Ice Cream Sandwich), rozlišení displeje 800 x 480 a 512 MB operační paměti. Pro data bude k dispozici 8 GB interní paměti společně se slotem na microSD kartu (až do kapacity 32 GB). Nezapomnělo se ani na klasický USB port a mini HDMI. K případnému focení poslouží 2 Mpx fotoaprát na zadní straně zařízení, pro videohovory přední 0,3 Mpx kamerka. Podpora 3G sítí se v tomto případě nekoná, o konektivitu se tak postará pouze Wi-Fi.

Kapacitu baterie (stejně jako údaje o procesoru) výrobce neudává, nicméně na jedno nabití tabletu slibuje až čtyři a půl hodiny aktivního používání. Vedle obvyklého příslušenství bude k zařízení dodáván i podstavec a úchyt do auta. Cena Hatsune Miku tablet navigation starring Fujita Saki číní 39 800 jenů (cca 8 070 Kč) a přijímání předobjednávek na něj započalo právě dnes, tedy na Den Hatsune Miku.

zdroje:   ANN,  R.W.C