Akamatsu Ken se vrátí v létě

Podle rozhovoru otištěném v novinách Nikkei se známý mangaka Akamatsu Ken hodlá vrátit do manga průmyslu letos v létě. Shodou náhod tomu bude tento týden přesně rok, co zakončil zatím svou nejdelší a nejúspěšnější sérii o mladém čaroději s názvem Mahou Sensei Negima!. Ta podle Nikkei stačila do dnešního dne prodat na 19 miliónů svazků a dočkala se samozřejmě i četných anime adaptací.

Sám Akamatsu vyjádřil obavy, zda se mu podaří po třetí za sebou vytvořit hitovku. Manga Negima totiž začala vznikat po Love Hině, která taktéž byla značně oblíbená. Řeči se mají, že samotná Negima byla původně zamýšlena jako daleko kratší série, jelikož Akamatsu chtěl pracovat na něčem jiném, avšak byl přinucen svým vydavatelem změnit žánr. Nakonec u Negimy zůstal po devět let a počet svazků se zastavil na čísle 38.

Jeho aktivity však nesahají jen po tvorbu mangy. V poslední době se například aktivně zapojil jako zastánce doujin tvorby, která je dle jeho názoru ohrožena nedávnou změnou autorského zákona. Provozuje také stahovací stránku J-Comi, s níž spustil zajímavý projekt legalizování pirátských skenů mang. To vše naznačuje, že jeho prohlášení o ukončení své kariéry s dalším manga projektem asi nebude planý poplach.