Nominace do ankety o nejlepších imouto

Již dlouho jsme zde na Konatě nepořádali vyhlašovací anketu, která by se netýkala právě vysílaných anime. Dnes se tedy pokusíme navázat na naše tři předchozí ankety o nejlepší tsundere, kuudere a seiyuu s trochu vylepšenou formou. Nově si totiž dáme předkolo, do něhož budete moci nominovat své oblíbenkyně pomocí komentářů zde ve článku. Tímto způsobem se pojistíme proti skutečnosti, že by nám do konečné ankety neprošla nějaká vámi oblíbená postava.

Forma bude následující. V obou anketách, které máte možnost vidět pod článkem, pět nejlepších postoupí do finálního kola. Hlavní výběr byl uskutečněn podle názoru redakce a postavy do anket byly rozděleny náhodně. Vámi navrhovaná postava, pokud bude schůdná s definicí imouto (viz infobox níže), bude obratem umístěna do ankety. Finální kolo se odehraje již klasicky přibližně v průběhu měsíce na boku stránek. Současné nominační kolo bude probíhat do půlnoci soboty tohoto týdne a v každé anketě máte k dispozici 3 hlasy. Váš odevzdaný hlas již nebude možné editovat. Zvažte proto dobře, jestli vám nějaká oblíbená postava ve výčtu nechybí. Další článek již pak bude pouze vyhlášením výsledků doprovázené tradičním obrázkem.

Infobox
Pokud bychom měli extrémně generalizovat význam slovíčka imouto (妹) v běžné japonštině, sloužilo by k označení mladší sestry určité osoby. V kontextu otaku kultury však nabývá trochu více vágnějšího označení určitého archetypu hrdinek. Může se tedy, ale zároveň také nemusí, jednat o mladší sestru hrdiny. Stejně tak dobře se totiž často jedná i o sestřenici či jinak vzdáleně příbuznou mladší dívku. Není také neobvyklé, že imouto a hlavní hrdina jsou nepokrevně příbuzní.

[poll id=“44″][poll id=“45″]