Nejasnosti kolem druhé řady Little Busters

Není tomu dlouho, co jsme zde vydali článek o vyjádření jednoho z producentů, který se nechal v rozhovoru slyšet, že série o dvaceti šesti dílech by nemusela být pro Little Busters konečnou. Anime adaptace v japonských televizích je v současné době již za svou polovinou a nyní se opět vyrojily spekulace o možné druhé řadě. Adaptovala by scénáře originální vizuální novely, jež nestačily být pokryty současnou sérií.

Informace o oznámení druhé řady se objevily u vyhlášení výsledků ankety o nejlepší anime podzimu roku 2012 pořádané serverem Biglobe, jehož ankety pravidelně sledujeme i u našich žebříčků. Podle všeho však bylo na oficiálním Twitter účtu anime Little Busters později oznámeno, že tato informace je planým poplachem a v současnosti se na žádné další řadě Little Busters nepracuje.

Je tedy nyní otázkou, jestli se nejedná pouze o zastírací manévr, aby se ohlásila druhá řada podle plánů na konci 26. dílu. To ostatně bylo naznačeno ve výše zmiňovaném starším článku. Druhou možností je skutečnost, že producenti přehodnotili svou spolupráci s J. C. Staff. Za svou práci na této adaptaci bylo studio značně kritizováno a producenti tak mohli v současné době pozastavit práce na další řadě ve stávajícím složení tvůrců.

zdroje:   TheAkiba,  Koi-Nya