Figurka Asuky z posledního Eva filmu

Dnes se nám představuje jedna z nejznámějších tsundere Asuka Langley Shikanami. Asuku znají jistě všichni, kteří jsou obeznámeni se sci-fi sérií Evangelion. Dá se říci, že tábor fanoušků Evangelionu se dělí na ty, co Asuku bezmezně milují, a na ty, co ji upřímně nenávidí. Vzhledem k její povaze se není čemu divit. Asuka pracuje v organizaci NERV, kde pilotuje speciální bojový stroj známý jako EVA 02.

Samotná figurka od známé společnosti Kotobukiya vychází ze zatím posledního filmového zpracování Evangelion Q, které mělo v Japonsku premiéru 17. listopadu loňského roku. Kvůli nehodě, kterou Asuka utrpěla ve druhém filmu Evangelion Ha, si můžeme povšimnou její pásky přes levé oko. Právě páska přes oko je největší změnou vzhledu, jakou jsme u Asuky mohli doposud spatřit. Ti, co se těšili, že uvidí Asuku ve spodním prádle či alespoň šatech, budou zklamáni. Asuka si totiž pro tentokrát zvolila střídmější styl, kterým je speciální oblek k pilotování EVY. Nechybí ani helma, kterou je možné Asuce z ruky odebrat.

Figurka v měřítku 1/6 měří přibližně 22 centimetrů. AmiAmi ji v tuto chvíli nabízí za 6 310 jenů (s dopravou do ČR cca 2 500 Kč), nicméně se jedná o předprodej a figurka se tak u vás doma objeví nejdříve ke konci června.

zdroj:   AmiAmi