Další herní přírustek do Macross série

Japonská herní a vydavatelská společnost Namco Bandai Games začala tento týden streamovat animované promo k jejich nadcházejí RPG hře Macross 30 na PS3.

Jak název napovídá, tato hra vychází k příležitosti 30. výročí prvního Macross anime – Choujikuu Yousai Macross. Je to tedy další přírustek do velké rodiny Macrossů, která čítá mnoho video her, anime sérií, OVA i filmů.

Příběh Macross 30 je zasazen do roku 2060, tedy 50 let po událostech prvního Macrossu a rok po událostech v zatím posledním vydaném anime, Macross Frontier. Objeví se zde jak nové postavy, tak i postavy ze všech minulých Macross anime.

Příběh začíná tím, že S.M.S. pilot Sagaki Rion je ve vzdálené části galaxie nad planetou Ourobos zničehonic napaden neznámým nepřítelem a je sestřelen. Naštěstí pro něj ho však zachrání velitelka S.M.S. větve na planetě Aishe Blanchett. Kvůli anomálii známé jako „Ouroboros Aurora“ nemůže Rion opustit planetu, a tak se tedy přidá k Aishe v prozkoumávání planety. Zde narazí na podzemní ruiny, kde naleznou záhadnou spící dívku. Ta je klíčem k zápletce, která na planetu přivede zpěvačky a pilotky z různých generací.

Samotná hra by měla v Japonsku vyjít 28. února.

Animované promo:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll