Anime film Hal

Oficiální stránky anime filmu Hal tento týden uveřejnily nové informace. Jelikož jsme vás o filmu ještě neinformovali, dále shrnu vše, co již víme.

Animace se ujme Wit Studio, které patří pod Production I.G. Kromě filmu Hal dělá i na velmi očekávaném anime Shingeki no Kyojin. Režii má na starost Makihara Ryoutarou, pro kterého bude tento anime film režisérskou premiérou. Jedinou předešlou zkušeností mu byl návrh světa anime Fractale. Funkce hlavního animátora a designera postav se zhostí nepříliš zkušený Kitada Katsuhiko, který se například podílel na animaci Sora no Oto nebo OverDrive. Na hudební složce pak pracuje Ooshima Michiru, která komponovala hudbu pro Bounen no Xamdou či Sora no Oto.

Tato romance z blízké budoucnosti se točí okolo slečny jménem Kurumi. Ta ztratila svého přítele Harua při pádu letadla. Robot Hal (Haru) se jí poté stane náhradou za Harua.

Film by se měl dostat do japonských kin 8. června tohoto roku a někdy na jaře by měla začít vycházet manga adaptace v magazínu Bessatsu Margaret.

Trailer:

zdroje:   Crunchyroll,  ANN