Symfonický koncert pro Madoku

6. dubna se uskuteční zajímavá akce určená především milovníkům anime Puella Magi Madoka Magica. V hale Icho tokijského komplexu Hachioji City Art & Cultural Hall se totiž sejde kolem sedmdesátky amatérských hudebníků, kteří zde pod jménem Die Walpurgisnacht Symphoniker (Symfonický orchestr Valpuržiny noci) uspořádají koncert. Na tom zazní dohromady 15 skladeb ze zmíněné televizní série, a to včetně character songů všech pěti hlavních hrdinek.

Event se uskuteční se souhlasem Sony Music Publishing a v souladu s pokyny od Nitroplus. Schválení dostal také od JASRAC (Japanese Society for Rights of Authors, Composers and Publishers), tedy od japonské obdoby našeho OSA.

Vstupenky na Walpurgis no Yoru no Yume (Sen Valpuržiny noci) budou zdarma a začnou se rozdávat v den konání od 10:00, přičemž koncert začne v 17:30. Řídit jej bude Shimura Kenichi, který v minulosti dirigoval například Sofijský filharmonický orchestr, Symfonický orchestr Petrohradské akademie, Tokijský metropolitní orchestr a nesmíme zapomenout ani na Filharmonii Brno.

zdroje:   ANN,  ねとらぼ