Nová manga z hlavy designéra postav Psycho-Passu

Mangaka Tetsuro Ueyama, který je zodpovědný za vizuální stránku postav právě vysílaného anime Psycho-Pass, které jste u nás odhlasovali jako číslo jedna podzimní sezóny roku 2012, se pustil do nového díla, jež ponese název Tengu Girl. Příběh se bude odehrávat ve vesničce Kotengu, kde kolují zvěsti o tom, že se v její blízkosti objevila příšera. Skupinka středoškolaček se ale nezalekne a situaci vezme do vlastních rukou.

Pro vaši informaci, „tengu“ je podle japonské mystiky nadpřirozená bytost, která má rysy jak člověčí, tak ptačí. Je zobrazována s křídly a velmi dlouhým nosem, který připomíná zobák.

A jen tak mimochodem, Ueyama není žádný nováček. Už v roce 1995 vydal mangu Denjin Faust (Kovový ochránce Faust), vyprávějící příběh Rushihy, kterou zčistajasna napadne robot. V tu chvíli se ale jako anděl strážný zjevil i další robot, Faust, který je naprogramovaný na její ochranu. Útoky nepřátelských robotů neustávají a Rushiha s Faustem se snaží přijít této záhadné situaci na kloub.

Co se anime týče, ani Psycho-Pass není jeho premiéra. Dříve se rovněž podílel na návrhu postav u počinu s názvem RD Sennou Chousashitsu, který se nese v podobném duchu jako již výše zmíněný Psycho-Pass. Můžeme tedy s jistotou říci, že Ueyamovi není téma robotiky, kybernetiky, budoucnosti lidstva a kyberpunku vůbec cizí.

Na druhou stranu, mangy od něj nevycházejí jako na běžícím pásu. Naposledy vydal v roce 2005 titul s názvem Sekiganjuu Mitsuyoshi (Jednooká stvůra Mitsuyoshi).

zdroj:   ANN