Godoka ve vesmíru?

Mlhovina NGC 6357, nacházející se v souhvězdí Štíra vedle mlhoviny NGC 6334, je dost působivá část vesmíru. Nejen proto, že se zde rodí nové hvězdy a astrologové při jejich pozorování roní slzy štěstí, ale také z toho důvodu, že připomíná Kaname Madoku ve své ultimátní formě tak, jak ji známe z konce anime Puella Magi Madoka Magica.

NGC 6357, neboli také mlhovina označovaná jako „Vojna a mír“ podle útvarů v ní se nacházejících (holubice na západní a lebka na východní straně), by nebyla ničím zvláštní, kdyby na její fotografie nenarazil náhodný otaku. A řekl si: „Jakápak holubice a lebka, vždyť je to přece Godoka!“ O pravdivosti či nepravdivosti jeho tvrzení se můžete přesvědčit dole v galerii, nicméně je jisté, že Shaft s něčím takovým při kompozici této série rozhodně nepočítal.

Aktualizace: Byť je objev samotné mlhoviny NGC 6357 starší, otaku komunita si jí začala všímat až v době původního vydání tohoto článku. V přímém důsledku toho vznikla petice, která žádá Mezinárodní astronomickou unii o změnu oficiálního názvu mlhoviny na „Madokami nebula“ – Mlhovina božské Madoky. Petici podepsalo přes 1 700 lidí.