Figurka Super Soniko v položivotní velikosti

O několika figurkách větších rozměrů jsme na Konatě již psali, nicméně ty se výškou většinou vešly do „pouhých“ 30 centimetrů. Připravovaná Super Soniko od A-Toys je v tomto ohledu úplně někde jinde. Je totiž udělána v nepříliš používaném měřítku 1/2. Brzy se tak naskytne možnost mít doma figurku tohoto maskota společnosti Nitroplus v polovině (90 cm na výšku) jeho skutečných proporcí.

Fotografii prototypu ukázal za Nitroplus na svém Twitteru dvorní autor Soniko ilustrací, Santa Tsuji. Figurka je vyrobena z polyresinu, který je oproti obyčejnému PVC sice dražší, ale zato lehčí, odolnější vůči teplu a s možností detailnějšího zpracování. Její vzhled vychází z této ilustrace. Soniko je zde oděna pouze do bílých (a samozřejmě velice skromných) bikin a přes hlavu si přetahuje tričko.

Bližší informace (včetně dostupnosti figurky) ani další snímky zatím nebyly zveřejněny. Známa je pouze cena, jež se předběžně odhaduje na 39 800 jenů (necelých 8 550 korun).

EDIT: Přidána galerie s novými snímky figurky.
EDIT2: Obří Super Soniko se dočkala finálního zpracování (viz aktualizovaná galerie) a její vydání je stanoveno na konec července. Předobjednat ji lze standardními cestami z AmiAmi nebo Hobby Search za 33 350 (6 577 Kč), resp. 33 830 jenů (6 672 Kč). Oficiální cena je přitom výše proklamovaných 39 800 jenů. V případě této figurky je však nutno vzít v potaz obzvláště vysoké poštovné, DPH a v neposlední řadě i clo. AmiAmi navíc varuje, že figurka je kvůli křehkosti použitého materiálu velmi náchylná k případnému poškození, ke kterému může během její přepravy dojít.