Figurka Homury pro fajnšmekry

Ne každá figurka s klouby je figma od GSC a ne každá figurka v látkovém oblečku se musí řadit mezi dollfie. Nově představená Akemi Homura v podání výrobce Medicom Toy je velice zajímavým spojením obojího. Figurka (nebo chcete-li panenka) spadá do produktové řady Real Action Heroes, kde dělá společnost již dříve představené Madoce i Mami. Mezi ostatními figurkami z této řady působí hrdinky anime Puella Magi Madoka Magica tak trochu jako růže mezi trním. Snad i proto na kvalitu jejich provedení dohlíželi z Max Factory.

Tato Homu Homu má na výšku kolem 27 cm, nejedná se tedy o žádného drobečka. Na sobě má svůj mahou shoujo kostýmek. Ten je vyroben ze skutečné tkaniny, a to včetně punčoch. Jsou tak hezky zakryty všechny klouby této panenko-figurky, což jí však nikterak neubírá na pohyblivosti. Další nezanedbatelné plus jest bohaté (a velmi detailně zpracované) příslušenství, které tvoří zejména Homuřin zbraňový arzenál. K dispozici má lehký kulomet FN Minimi, LAW, ruční granát, pistoli Desert Eagle a nezapomnělo se samozřejmě ani na golfovou hůl, se kterou tato Puella Magi tak ráda ničí popelnice. Vyměnitelné jsou též výrazy obličeje a vlasy.

Kvalitní provedení se ovšem odráží na ceně. Ta oficiální zní 20 953 jenů, což je bezmála 4 500 korun. Eshop AmiAmi ji ale snížil na o něco přijatelnějších 16 550 jenů (cca 3 500 Kč). Do prodeje se dostane koncem srpna.

zdroj:   Neko Magic