Druhý trailer na sci-fi Arve Rezzle

Studio Zexcs začalo skrze Niconico streamovat již druhou upoutávku na nadcházející sci-fi film Arve Rezzle. Film bude adaptací stejnojmenné light novely od autora Yamaguchiho Yuua a vznikne v rámci letošního ročníku projektu „Wakate Animator Ikusei Project“. Svou šanci tak zde dostane zatím nezkušený animátor Yoshihara Tatsuya, který usedne na pozici režiséra, a svou ochrannou ruku nad ním budou držet profíci z již zmíněného studia Zexcs. O návrh postav a dohled nad animací se postará Tsuchiya Kei a scénář si vezme na starost rovnou sám autor původní novely. Nemůže tak být pochyb, že debutující režisér bude mít ten nejlepší možný dohled.

Samotný příběh Arve Rezzle se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, ve které už technologie postoupily natolik, že jsou lidé schopni se pomocí nanotechnologie připojit a brouzdat po internetu pouhou myslí a plně se tak odpoutat od svých fyzických těl. Jednoho dne však nastane nehoda a desetitisíce takto odpoutaných myslí zmizí kdesi v kyberprostoru. Hlavnímu hrdinovi Remuovi se takto v internetu ztratila jeho mladší sestra Shiki. Ten se však nevzdává a je odhodlaný získat duši své sestry z kyberprostoru zpátky. V hlavních rolích uslyšíme Fukuyamu Juna, který ztvární Remua, a Kitamuru Eri, která se ujme role Shiki.

Pro zajímavost snad jen doplním, že projekt „Wakate Animator Ikusei Project“ vznikl v roce 2010 za přispění japonské vládní agentury pro kulturní záležitosti ve spolupráci s JAniCA (Japonská asociace tvůrčích animátorů). A dává si za cíl „vytrénovat“ novou generaci mladých nadějných animátorů. V praxi to vypadá tak, že asociace každý rok vybere čtyři mladé animátory, poskytne jim profesionální dohled a know how jednoho ze čtyř přihlášených studií, a agentura pro kulturní záležitosti jim zafinancuje výrobu jednoho krátkého filmu. Mladí tvůrci tak získávají jedinečnou příležitost všem plně předvést svůj um a talent. Letošní ročník se jmenuje „Anime Mirai“ (budoucnost anime) a jeho oficiální stránky naleznete zde. Svou pomoc mladým tvůrcům letos kromě studia Zexcs nabídli ještě studia Gonzo, TriggerMadhouse.

Všechny čtyři letošní dílka projektu, včetně Arve Rezzle, si svou premiéru v japonských kinech odbudou už 2. března. Nový trailer na Arve Rezzle si pak můžete pustit níže.

zdroje:   ANN,  Anime Mirai