Čepička s palčáky ve stylu Hatsune Miku

Roztomile tvarované pokrývky hlavy se v poslední době těší stále větší oblibě, a to nejenom v Japonsku. Společnost gonoturn (vystupující pod heslem „Cute is Justice!!“), jež se tomuto odvětví intenzivně věnuje, představila novinku, která zaujme především fanoušky Hatsune Miku.

Jedná se o polyesterovou čepici ve stylu vlasů Vocaloidky 01. Pokrývka hlavy je samozřejmě v klasické Miku barvě, tedy tyrkysové. Nezapomnělo se ani na její spony do vlasů. Samotné copy jsou zakončeny palčáky, kam si nositel (v tomto případě spíše nositelka) může schovat promrzlé ruce. Na zadní straně čepičky nalezneme zvířecí obličej, jenž samozřejmě nemá s Miku nic společného; roztomilé výrazy jsou přítomny na všech produktech značky gonoturn. Přestože zimu máme nyní, čepička má být v prodeji až v průběhu jara či léta. Stát bude 6 090 jenů (1 310 korun).

To ovšem není z Hatsune Miku kolekce zmíněné značky vše. Jistě víte, že Japonci nosí i při běžném nachlazení hygienické roušky, aby minimalizovali riziko přenosu nákazy na někoho jiného. Avšak v podání gonoturn může být i taková rouška roztomilá. Tím spíše pokud vypadá jako hlava nejpopulárnější Vocaloidky. Samozřejmě ani zde nechybí zvířecí čumáček, který dělá tuto zdravotnickou pomůcku ještě roztomilejší. Rouška je vyrobena částečně z polyesteru, částečně z bavlny, bude se prodávat za 2 100 jenů (cca 450 Kč) a společně s albem Vanquish od y0c1e byla k dostání již na zimním Comiketu u stánku pixivu. Do běžného prodeje by se měla dostat v únoru.

zdroje:   ANN,  gonoturn