Treasure Festa in Ariake 8

V neděli 16. 12. se v Tokyo Big Sight již poosmé konala výstava nezávislých japonských výrobců figurek, Treasure Festa in Ariake. Vedle produktů jednotlivých circlů byly k vidění též figurky od Griffon Enterprises, nicméně těch je běžně plný internet, pročež se jim věnovat tentokrát příliš nebudeme. Podíváme se naopak na výrobky méně proslulých manufaktur, které se však většinou nemají v porovnání s profesionální tvorbou zač stydět.

Hezky to bylo vidět například u vystavených figurek z Touhou Project, jež leckdy mohly svou propracovaností a nápaditostí směle konkurovat produktům zmíněného Griffonu. Figurkovou doujin scénu samozřejmě ovlivňují právě vysílaná a populární anime, a tak bylo na akci přítomno nemálo garážových kitů vycházejících ze Sword Art Online, Accel World či stále oblíbeného Haganai. Tradičně velké zastoupení měli i Vocaloidi přirozeně v čele s Hatsune Miku.

Všem, kterým můj skromný výběr fotek z AkibaHOBBY nestačil, mohu vřele doporučit články s tagem Treasure Festa na TOMOPOP.