PSY – Doujin Style

Pokud jste v poslední době nežili třeba v jeskyni, tak vám s největší pravděpodobností neunikl všudypřítomný singl korejského rappera PSY, Gangnam Style. Ať už si o tomto počinu myslíme cokoliv, nelze mu upřít obrovský mediální průnik, jenž vyústil v překonání rekordu počtu přehrání jednoho videa na YouTube. Avšak v Japonsku PSY slávy příliš nepožívá. Je to dáno obecnou nesnášenlivostí Japonců s Korejci tradující se od počátku 20. století. Tu navíc aktuálně přiživuje jejich spor o souostroví Takešima (korejsky Dokdo).

Vzájemným vztahům ovšem neprospělo ani doujinshi Samugesou no Kimchi na Kanojo (18+) od circlu Kowareta Radio. Tento hentai doujin vychází z anime Sakurasou no Pet na Kanojo a jeho kontroverze spočívá právě v přítomnosti známého korejského rappera. PSY zde vystupuje coby gangster, který napadá mužské postavy (viz úvodní obrázek) a mimoto se vyžívá v mučení svázaných dívek za pomoci kimči a pokrmů z korejské kuchyně vůbec.

Tvůrce tohoto doujinshi vysvětlil, že inspiraci získal v šesté epizodě zmíněného anime, kde jistá dívka připravuje kaši. Tak tomu alespoň bylo v původní novele. V anime však slovo kaše nahradil samgyetang, což je druh korejské kuřecí polévky. To ale u mnoha japonských diváků samozřejmě rozdmýchalo ty pravé protikorejské vášně.

Korejci inkriminovaný doujin odsoudili vesměs jako dětinskost dodávajíc, že takové infantilní jednání není třeba dále kritizovat.