Náhrada za Love Plus pro PS Vita

Jedním z důvodů, proč nemálo Japonců dává přednost handheldu Nintendo 3DS před nejnovějším konkurentem z dílny Sony v podobě PlayStation Vita, je herní série Love Plus. V té si hráč získává a hýčká svoji virtuální přítelkyni, k čemuž je dotykový 3D displej zmíněné konzole jako stvořený. Vlastníkům PSP se sice dostalo určité náplasti v podobně pojaté hře Photo Kano, nicméně kvalitám a poptávce po Love Plus se tento titul zkrátka nevyrovnal.

Nyní však vývojáři této hry (Kadokawa Games) oznámili chystaný port Photo Kano pro PS Vita s názvem Photo Kano Kiss. Má se jednat o převážně stejnou hru jako na PlayStation Portable, nicméně vývojáří lákají potenciální zájemce mimo jiné na nový scénář (epilog) nazvaný Love Love Days, který ukazuje, co následovalo po vyznání lásky některé dívce ve scénáři hlavním. Tedy poté, co původní hra pro PSP skončila. Tento epilog má mít délku asi jedné čtvrtiny hlavního příběhu. Další lákadla této předělávky skýtají hardwarové vymoženosti PS Vita. Photo Kano Kiss slibuje nový herní systém a ovládání pomocí dotykového displeje a gyroskopu. Vylepšená grafická stránka hry, o kterou se postará čtyřjádrový procesor a jemný OLED displej tohoto handheldu, je samozřejmostí.

Hra by měla vyjít v průběhu jara příštího roku, a to za cenu 7 140 jenů (aktuálně necelých 1 700 Kč). Příznivci Photo Kano se navíc mohou těšit na připravované stejnojmenné anime. Poměrně dobře hodnocená manga Photo Kano – Sweet Snap vychází v časopise Dengeki Maoh od roku 2011.

EDIT: Přidán trailer.