Čerstvé informace o Tamako Market

Dva týdny nazpět jste si na Konatě mohli přečíst o novém originálním anime od studia KyoAni, Tamako Market. S výjimkou obsazení nejdůležitějších pilířů tvůrčího týmu, krátkého nástinu děje a jednoho nic neříkajícího promo videa, jste se toho ovšem mnoho nedozvěděli. Proto vám k tomuto projektu nyní přinášíme novou dávku informací.

Jako první začněme faktem, že Tamako Market se začne napříč japonskými televizními kanály vysílat již 10. ledna. Jako úplně první toto anime uvede stanice Tokyo MX o půl jedné ráno japonského času, nicméně postupně se připojí dalších pět kanálů. Přestože do začátku vysílání zbývá méně než měsíc, Kyoto Animation k Tamako Market stále ještě nezveřejnilo žádný oficiální trailer. Vydáno zato bylo další krátké promo (níže), které se ale týká pouze zmíněného startu anime na Tokyo MX. Podívat se však můžete alespoň na několik oficiálních ilustrací v galerii.

Je zajímavé, že KyoAni u tohoto projektu z nemalé části vsadilo na dosti neokoukané a nezkušené seiyuu obsazení. O představitelce hlavní hrdinky, pro kterou to bude vůbec první pořádná role v anime, byla řeč již minule. Avšak ani Kaneko Yuuki a Nagatsuma Juri, jež propůjčí hlas Tamačiným nejlepším kamarádkám, stejně jako Tamaru Atsushi (v  roli hlavního hrdiny), na tom nejsou o moc lépe. Totéž by se dalo říci i o autorce hudby, Kataoce Tomoko, která má v anime branži za sebou pouhé tři songy.

K příběhu dodejme asi jen tolik, že jednu z hlavních úloh zde sehraje jistý povýšeně mluvící a přerostlý pták jménem Tori, který se jednou na Silvestra zčistajasna objeví v obchůdku Tamačiny rodiny a už s nimi zůstane.

EDIT: Přidáno promo s ukázkou animace.
EDIT2: Přidán trailer z Comiketu.