Anime pro neoblíbenou Mokocchi

V aktuálním vydání webového manga magazínu Gangan Online od společnosti Square Enix se objevilo oznámení (obrázek pod článkem) o chystané anime adaptaci populární gag mangy Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (Není to moje chyba, že nejsem oblíbená!). Autorem tohoto titulu, jež se momentálně nachází u třetího svazku, je Tanigawa Nico. Jak již bývá zvykem, na jakékoliv bližší informace k připravovanému anime si budeme muset počkat.

Kuroki Tomoko (alias Mokocchi) je patnáctiletá, značně zakřiknutá dívka se zálibou v otome hrách a anime, která chce nástupem na střední školu změnit celý svůj život k lepšímu a stát se velice oblíbenou. Brzy však zjišťuje, že kvůli svojí nesmělosti a stydlivosti nejen že není oblíbená, ale že si jí nikdo ze třídy vlastně ani nevšímá. Navíc její jediná kamarádka z nižší střední se na své nové škole změnila v Tomočin pravý opak. Mokocchi se však nevzdává, a tak proplouvá svým středoškolským životem od jednoho trapasu ke druhému.

EDIT: Byly zveřejněny ukázky designu hlavních postav (viz galerie); Tomoko, její bratr Tomoki a kamarádka Yu. WataMote se na obrazovkách japonských televizí objeví již v červenci.