Poslední Berserk film má datum a dokonce i rating a trailer

O tom, že se poslední z trilogie Berserk filmů opozdí, jsme vás informovali už před pár měsíci. Teprve nyní však bylo stanoveno konečné datum premiéry, a to na 1. února 2013. Poměrně velké zpoždění však film nabral z celkem logických důvodů. Produkce filmu neustále probíhá a není ani zdaleka hotovo. Že tvůrci ze studia Studio 4°C chtějí pro své diváky jen to nejlepší však nyní dokazuje i další fakt.

Třetí Berserk film s podtitulem „Kourin“ (Příchod) totiž v těchto dnech obdržel od japonské EIRIN (komise hodnotící přístupnost filmů v Japonsku) to nejtvrdší možné ohodnocení – R 18+. To znamená, že fanoušci mladší 18 let se v japonských kinech na Berserkra prostě nepodívají, i kdyby po hlavě skákali. Důvodem pro toto hodnocení dle vyjádření EIRIN bylo „mimořádně silné vyobrazení sexuálních aktivit“. Předlohy znalí nyní jistě vědí, která bije, neboť původní manga je proslulá nejen brutálními krvavými scénami, ale rovněž i poměrně explicitními sexuálními vyobrazeními dosahujícími až hentai úrovně. Obavy z jakékoliv cenzury tak tímto zcela padají a 4°C znovu dokazují, že to s adaptacemi Berserkra myslí skutečně vážně.

Update: Yahoo! Japan začal streamovat nový 112 vteřin dlouhý trailer. Mrknout se na něj můžete zde nebo níže.

Update 2: Sever Gigazine na svých stránkách upozornil, že začaly probíhat snahy o přehodnocení filmu do nižšího R15+ ratingu. Škoda.