Hatsune Miku LSP na Google Play

Sega kromě her s Hatsune Miku v rámci -Project DIVA- pracuje i na vocaloidích aplikacích pro mobilní zařízení. Nedávno jsme tu měli pokračování rytmické hry Miku Flick a nyní Sega přišla s mobilní hříčkou Hatsune Miku Live Stage Producer.

Podobně jako mnoho mobilních či webových her dnešní doby sází Hatsune Miku LSP na osvědčený budovatelský koncept. Ve hře se stanete manažerem Vocaloidky 01 a budete tak mít na starost přípravu jejích vystoupení, vzhled scény, výběr songů a kostýmů, stejně jako postupné zlepšování pěveckých i tanečních schopností. To vše samozřejmě za účelem co nejkladnějšího ohlasu od publika a s tím souvisejícího zisku. Při samotném živém vystoupení se navíc spustí minihra (viz video pod článkem) principem připomínající hry jako Fruit Ninja či SushiChop.

Hatsune Miku Live Stage Producer bude do konce roku oficiálně dostupná pro zařízení s Androidem 2.3+ a iOS 4+. Prozatím je k dispozici jen na Google Play Store coby open beta. Je ale omezena pro japonský region a našinec si ji tak může stáhnout pouze s pomocí aplikace Market Enabler, která ovšem vyžaduje root. Samotná hra je sice zdarma, nicméně asi málokoho překvapí, že vývojáři do ní nezapomněli zabudovat v současnosti tolik „oblíbený“ systém mikrotransakcí.

EDIT: Přidáno oficální promo video.