Na filmu Saint Seiya se stále pracuje

Na tradiční říjnové obchodní výstavě MIPCOM ve francouzském Cannes se letos rozpovídal ředitel studia Toei Animation (Cyborg 009, Gegege no Kitarou), Morishita Kozo. Především prozradil, jak se to má s chystaným Saint Seiya filmem, jenž má být animován technologií CGI. Morishita doufá, že by film mohl být dokončen v červenci příštího roku. Dále podotkl, že pokud si film v kinech povede dobře, pak zvažuje zafinancování další televizní série z tohoto univerza. Do projektu byl údajně vložen značný peněžní obnos a k CGI technologii se studio uchýlilo proto, že je tento druh animace velice žádaný na čínském trhu. Ještě letos studio chystá vydat třináctiminutovou upoutávku.

Satou Keiichi (Ashura, Tiger & Bunny) usedl na režisérskou sesli, aby zpracoval původní námět Kurumady Masamiho (Fuuma no Kojirou, Ring ni Kakero), který do scénáře přepsal Suzuki Tomohiro (Tiger & Bunny). Aktuálně na televizních obrazovkách běží Saint Seiya Omega, samotní tvůrci ovšem hned zpočátku informovali, že se v žádném případě nejedná o kánon v Seiyově univerzu.

Obdobně je na tom oznámený film Uchuu Kaizoku Captain Harlock. Ten rovněž vzniká pod křídly Toei Animation a také má být animován technologií CGI. Snímek byl přislíben na příští rok, ovšem na rozdíl od výše zmíněného Seiyi se v Harlockově případě již můžeme kochat trailerem. I v případě Harlockova úspěchu v kinech bude mít Toei zájem produkovat novou televizní sérii.

zdroj:   Variety