Elfen Lied ve vysokém rozlišení

Příznivci mangaky Okamoty Lynna zaplesali, neboť se na stránkách týdeníku Young Jump objevila informace o chystaném vydání animované adaptace Elfen Liedu na blu-ray discích. To bylo stanoveno na středu 19. prosince 2012. Celý set by měl obsahovat 13dílný seriál, bonusovou epizodu původně vydanou až na DVD, soundtrack a něco málo kreseb od autora mangy. Za výše zmíněné budou prodejci chtít 16 800 jenů, což je v přepočtu asi 4 100 Kč. Amazon nabízí set v předprodeji za 12 400 jenů (cca 3 000 Kč).

Elfen Lied byl do anime podoby zpracován v roce 2004 pod taktovkou režiséra Kanbeho Mamorua (Kikoushi Enma, Sora no Oto), který měl ovšem s Okamotem jisté spory ohledně toho, co by se mělo v třináctidílné adaptaci objevit a co by bylo lepší vyškrtnout. Projektu se po animační stránce chopilo studio Arms (Joshikousei, Mizuiro) s výpomocí studia Guts (Shin Seiki Den Mars, Stratos 4).

Okamoto Lynn nyní pracuje na své manze Gokukoku no Brynhildr („Brynhilda v temnotách“), která prozatím vydala kapitol na dva svazky. Kdyby někdo právě přebýval v Japonsku a hledal brigádu, tak se může u Okamota hlásit jako asistent.

Aktualizace: Autor mangy dal na svém twitter účtu vědět, že v blu-ray setu  bude přibalena i zcela nová kapitola Elfen Liedu. Okamoto rovněž začal nedávno znovu aktualizovat své osobní stránky.