Podrobnosti o anime Magi

O tom, že se chystá anime adaptace mangy Magi autorky Ootaky Shinobu, jsme vás informovali již v červnu. Od té doby a zvláště v průběhu tohoto týdne se vyrojilo plno dalších zajímavých informací. Prvních pár kapitol mangy by v anime mělo být trochu upraveno a zkráceno, jinak by anime mělo relativně věrně adaptovat mangu, kterou pokryje až do 76. kapitoly. Podle dostupných informací tak lze odhadovat, že s největší pravděpodobností půjde o dvacetičtyřdílné anime, jež zasáhne do dvou sezón.

Animace se, jak již bylo dříve oznámeno, ujme studio A-1 Pictures (Fairy Tail, Kannagi, Sword Art Online). Nicméně nově jsou známy i další členové produkce – režisérem je Masunari Kouji (Welcome to the Space Show, R.O.D), návrhu postav se zhostí Akai Toshifumi (Kokoro Connect, Sora no Oto), scénaře se ujme Yoshino Hiroyuki (Accel World, Mai-HiME) a soundtrack má na starosti Sagisu Shirou (BleachShinseiki Evangelion). Opening bude od japonské rockové skupiny SID, jejichž skladby byly použité např. v Kuroshitsuji, Bleach či Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Pokud vás zajímá anotace díla, můžete ji nalézt ve výše zmíněném starším článku.

Taktéž byla uveřejněna první televizní reklama, která ukazuje hlavní postavy příběhu – chlapce s kouzelnou flétnou Aladina, hledače pokladů Ali Babu a bývalou otrokyni Morgianu.

http://www.youtube.com/watch?v=kzDh7rQg-mw&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

 

zdroje:   ANN,  Crunchyroll