Co se bude dávat v televizi na podzim

Tři měsíce utekly jako voda, a proto vám dnes opět přinášíme přehled toho, co bude v příštích měsících pravidelně vycházet (často v pozdních večerních hodinách) v japonských televizích. Jako vždy musíme zdůraznit, že v přehledu nejsou zmíněna některá anime, jež jsou zaměřena spíše na dětské publikum, a také nezmiňujeme ta, která své vysílání přetahují z minulých sezón. Přehled tedy bude obsahovat „pouze“ série, jež se objeví na televizních obrazovkách premiérově; zahrnuty také nebudou různé další OVA, filmy a speciály.

Podzimní nadílka nám nakonec přinese nečekaných 34 sérií, což je číslo, které se spíše objevuje u silné jarní sezóny, jelikož ostatní mívají průměrně něco málo přes 25 kousků. S tím je spojeno i relativně vyšší počet sérií, jež navazují na předchozí animované projekty, kterých celkově můžete nalézt v tomto přehledu 10. V následujících řádcích pak utrousí členové redakce pár vět o tom, na co se z tohoto výběru těší nejvíce.

Mirator: Z novinek se nejvíce těším na Magi, u kterého znám mangu, a na Zetsuen no Tempest, který má sice takovej nemastnej neslanej příběh, ale stojí za nim známá jména. Z pokračování se těším pouze na Seitokai no Ichizon 2, kde se ale bojím menší kvality než u 1. série kvůli změně obsazení.
SiMiK: Poučen z minulé sezóny se raději netěším na Little Busters, jelikož znám předlohu a také schopnosti J.C.Staff. Ze současné nabídky tak mé sympatie patří To Love-Ru: Darkness, jelikož pořádný děj nemá ani původní manga, takže se na něm rozhodně nedá nic zkazit.
You Say: Krátké epizodky Litchi De Hikari Club by mohly přinést nezvykle bizarní zábavu. Btooom! se naproti tomu jistě vytasí s klasicky kvalitní Madhouseovskou animací, i když příběh zrovna za moc nestojí. Nejdůležitější ovšem jest, že Uchuu Kyoudai pokračují.
Matteas: Nejvíce zvědavý jsem, jak se studio J.C.Staff vypořádalo s adaptací velmi populární hry od Key, Little Busters!, kterou jsem si značně oblíbil. Dále se těším na nové, již třetí dílo z pece Shikury Chiyomaru, Robotics;Notes, a mé pozornosti neunikne ani novinka od Kyoto Animation o dívce, jež trpí velice „cool“ nemocí zvanou chuunibyou. Seiyuu obsazením si mě pak získalo K.
Miroku4chan: Prakticky se ztotožnuji s výběrem Mattease. Jsem zvědavý, jak moc J.C.Staff pokazí Little Busters!, a zda Robotics;Notes bude alespoň částečně tak dobré jako Steins;Gate. Dále vsadím na záruku kvality od KyoAni v podobě Chuunibyou demo Koi ga Shitai! a po dvou předcházejících řadách si nenechám uniknout ani Bakuman S3.
Aurielle: V této sezóně si dám od nových věcí menší oddech. Ale i přesto jsem stejně jako ostatní z redakce zvědavý na anime adaptaci Little Busters! a Robotics;Notes. A pravděpodobně budu po jarní Hyouce od KyoAni sledovat i jejich nový počin Chuunibyou demo Koi ga Shitai!.
edison23: Stejně jako Aurielle si hodlám dát trochu oddech, ale rozhodně chci vidět Robotics;Notes, protože tak trochu doufám, že to bude aspoň z půlky tak dobré jako Steins;Gate, a tudíž stále ještě dost awesome. Dále plánuji Psycho-Pass a K, protože… se mi líbí obrázek.

Jako vždy přivítáme, pokud si všimnete jakékoliv chyby v tomto přehledu a následně nám ji sdělíte v komentářích. Také se můžete ozvat, pokud budete mít pocit, že jsme dle vás na nějaké anime zapomněli.

aoisekai Aoi Sekai no Chuushin de

Fifth Avenue
Parodie na hry z herních konsolí Nintendo a Sega, jako jsou Sonic the Hedgehog nebo Super Mario Bros. Příběh je o dvou říších, království Segua a říše Ninterdo, které jsou spolu ve válce. Segua válku se svým soupeřem prohrává, když v tom se najednou objeví chlapec Gear a situaci zvrátí.
bakuman Bakuman. (2012)

J.C.Staff
Třetí série známého anime o mladých ambiciózních tvůrcích mangy. Zpracováno podle mangy vycházející v Shounen Jumpu. Tato série se narozdíl od minulých děj údajně zaměří hlavně na vedlejší postavy a má být v sáze Bakumana poslední.
btooom Btooom!

Madhouse
Příběh je o Sakamotu Ryuutovi, který vyniká jenom v online bojovce BTOOOM. Jednoho dne se ovšem neprobudí ve své posteli, nýbrž na tropickém ostrově. Aby té mizérie náhodou nebylo málo, tak si nepamatuje, jak se na ostrov dostal, a první člověk, kterého potká, po něm hodí bombu. Posléze si Ryuuta konečně uvědomí, že se dostal do reálné verze BTOOOM! a že oproti hře tohle nebude žádná sranda.
busoushi Busou Shinki

8bit
Anime související s rozsáhlou řadou figurek, jejichž název znamená přibližně „ozbrojení andělé“. Anime se bude točit okolo středoškoláka Masatoa, který se právě vrátil ze zámoří do rodného Japonska. První den školy je probuzen An, jeho Andělem třídy Arnval. Během toho, kdy se spěšně balí na cestu, probudí se i další Andělé, které měl Masato v krabicích, a snaží se svému pánovi pomoci s balením. V hromadě jeho věcí narazí na záhadnou krabici s nápisem „Cenné“. Co je asi uvnitř?
codebreaker Code:Breaker

Kinema Citrus
Nepříliš zkušené animační studio si vzalo na starosti kousek, jehož fanoušci jistě budou mít na adaptaci velké nároky. Samotná manga vypráví příběh dívky Sakurakouji Sakury, která je normální středoškolačkou a její jedinou zvláštností je, že byla trénovaná v bojových uměních. Jednoho dne, když se vrací autobusem ze školy, zahlédne, jak podivný chlapec pálí lidi zvláštním modrým plamenem. Sakura je posléze vyděšena ještě víc, protože onen chlapec se druhý den objeví v její třídě jakožto nový student.
girlspanzer Girls und Panzer

Actas
Originální anime markantně připomínající Strike Witches je zasazeno do Japonska, kde by každá správná dívka měla umět zacházet s ocelovým kolosem. Naše hlavní hrdinka se původně nechce této nesmyslné činnosti účasnit, ale posléze je donucena prezidentkou studentské rady se do zájmového kroužku týkajícího se tanků zapsat. Ti z vás, kteří si potrpí na anime, kde nevystupuje téměř žádná postava mužského pohlaví, s tímto anime jistě neprohloupí.
gin Gintama (2012)

Sunrise
Gintoki, Kagura i Shinpachi se vracejí a bude jim znovu sekundovat policejní složka Shinsengumi a vlastně celá banda z předešlých sérií. Nové anime bude mixem již odvysílaných a zcela nových epizod.
haitai Haitai Nanafa

Příběh se točí okolo energické školačky jménem Kyan Nanafa, která se svou babičkou žije v Okinawě společně s krásnou starší sestrou Nao a mladší sestrou Kokonou. Kokono je základoškolačka se silnou schopností vycítit nadpřirozeno. Jednoho dne Nanafa spatří, jak spadne z čínského stromu banian pečeť a ze stromu vyletí tři duchové, kteří tam přebývali, a zcela převrátí život Nanafiny rodiny.
hayate3 Hayate no Gotoku!: Can’t Take My Eyes Off You

Manglobe
V řadě již třetí televizní anime adaptace (od třetího animačního studia) známé mangy Hayate no Gotoku! autora Haty Kenjiroua bude opět sledovat osudy neporazitelného sluhy Hayateho a jeho třináctileté paní Nagi, která je vnučka ropného magnáta. Ta se Hayateho ujala poté, co byl zadlužen svými rodiči a sám se ji pokusil unést a požadovat výkupné. Díky vzniklému nedorozumění si však Nagi myslela, že ji Hayate chtěl unést spíše z romantického než peněžního hlediska.
hidamari Hidamari Sketch x Honeycomb

Shaft
Hlavní hrdinkou anime je dívka jménem Yuno, jež se dokázala dostat na svou vysněnou střední školu, která má hlavní specializaci v umění. Aby byla ke své škole co nejblíž, nastěhuje se do internátu s názvem Hidamari-so a tam pozná další dívky Sae, Hiru a Miyu. Její každodenní život tak začne být hektický, protože internát je obýván nejrůznějšími podivnými umělci.
hiiro Hiiro no Kakera 2

Studio DEEN
Pokračování první série anime. Sedmnáctiletá středoškolačka Tamaki se stěhuje do rodné vesnice své matky, malé vísky v horách, kde bude žít u své babičky. Když ale do vesnice dorazí, tak je napadena podivnými příšerami. Naštěstí se v pravou chvíli na pravém místě zjeví Onizaki Takuma, ne jen tak ledajaký chlapec, který ji zachrání, a Tamaki se poté od babičky dozví, co je s vesnicí v nepořádku.
gyrozetter Chou Soku Henkei Gyrozetter

A-1 Pictures
Anime propagující arkádovou hru od společnosti Square Enix se bude zabývat pravděpodobně souboji aut, které leckomu mohou připomenout v poslední době oblíbené Transformers, jelikož se ve hře také proměňují na roboty. Na projektu spolupracovalo mnoho automobilek, takže se dočkáme autentických modelů aut, avšak příliš mnoho informací o samotném anime do světa vypuštěno nebylo.
chuuni Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Kyoto Animation
Známé studio KyoAni protentokrát přichystalo projekt adaptující novelu autora Taraka. Její příběh se točí okolo chlapce Yuuty, který trpěl „nemocí“ chuunibyou – ta se projevuje tak, že dotyčná (často náctiletá) osoba trpí iluzemi o tom, že je oproti svým vrstevníkům speciální – prostě že je něco víc. Nicméně z této nemoci vyrostl, když nastoupil na střední školu. Zde ale narazí na podivnou dívku Rikku, která také trpí touto nemocí a se kterou je donucen se skamarádit.
initial5 Initial D Fifth Stage

Již čtvrtá anime adaptace mangy Inital D začne netradičně vycházet až o měsíc později než zbytek nadílky. Samotný příběh mangy se točí okolo středoškolského chlapce, Takumiho. Ten kromě toho, že přes den pracuje na benzínové pumpě, každý večer ještě pomáhá svému otci s rozvozem tofu do hotelu na hoře Akina, kde se pravidělně konají amatérské závody. Takumi se těchto závodů začne účastnit a pomalu ale jistě si vybuduje jméno geniálního jezdce.
ikusaga Ixion Saga: Dimension Transfer

Brain’s Base
Hokaze Kon je poměrně normální kluk, který je jednoho dne povolán do světa Mirror. Dorazí právě včas, aby zachránil princeznu Ecarlate, jejíž nepřátelé chtějí překazit její politický sňatek. Kon neví, jak se dostat zpět do svého světa, a tak se přidá k princezně na jejích cestách.
jojo JoJo no Kimyou na Bouken (2012)

David Production
Ocitáme se na počátku multigenerační ságy, jež začíná rivalstvím mezi Jonathanem Joestarem a Diem Brandem. To postupem času a událostí přeroste v bytostnou nenávist a možná bude jen tak michodem i nutno… zachránit svět.
jormu Jormungand 2: Perfect Order

White Fox
Svérázná obchodnice se zbraněmi, Koko Hekmatyar, se vrací i se zbytkem své kumpanie. Bez pušek, pum a děl se v dnešní době válečné konflikty nevybojují a kdo jiný by si měl na umírajících vojácích vydělat jmění než právě Koko?
kanimu K

Go Hands
Názvem střídmé originální anime je podobně střídmé i v pouštění informací o jejím příběhu do světa. Její tvorbu má na svědomí stále ještě relativně nové studio Go Hands, které má na svém kontě značně rozličné tituly sahající od komedie po cyberpunk. Z dostupných upoutávek lze odhadovat, že se anime bude odehrávat v blízké budoucnosti.
mikagesha Kami-sama Hajimemashita

TMS Entertainment
Nanami je vyhozena z bytu kvůli dluhům svého otce, který raději utekl, než aby se je snažil odpracovat. Potkává poté Mikageho, zvláštního muže, který má strach ze psů, a před jedním jej „zachrání“. Jako poděkování jí za to Mikage nabídne střechu nad hlavou. Nanami přijme, ale později zjistí, že se jedná o svatyni, kde přebývá řada podivných bytostí, které Nanami trochu zkomplikují situaci.
litchi Litchi De Hikari Club

Kachidoki Studio
Příběh vypráví o devíti studentech, kteří vytvoří dokonalou umělou inteligenci v podobě robota, jehož palivem jsou liči. Tento jedinečný výtvor má za úkol unášet dívky nevýslovné krásy. Zpočátku ovšem nikdo netušil, ani zvrácený vůdce devítky chlapců, že stroj časem nabude vlastního vědomí.
littleB Little Busters!

J.C.Staff
Adaptace vizuální novely vývojářů Key, která poprvé nevzniká u studia KyoAni, ale u studia J.C.Staff, vzbudila nemalý rozruch, protože se jedná o velice populární dílo. Jejím hlavním protagonistou je středoškolák Naoe Riki, který má čtyři kamarády z dětství, s nimiž je na stejné škole. Říkají si Little Busters. Postupem příběhu se Little Busters rozrůstají, ale jak již tomu tak u příběhů od Key bývá, ne všechno se obejde bez komplikací a ne všechno je takové, jak se zpočátku tváří.
magi Magi

A-1 Pictures
Anime studia A-1 Pictures adaptující mangu autorky Ootaky Shinobu pravděpodobně přesáhne až do zimní sezóny a možná ještě dál. Její děj sleduje známého hrdinu z Blízkého východu, Aladina, který se vydá na výpravu, aby spatřil svět. Brzy se ovšem dozví, že je kouzelníkem, jehož údělem je zvolit spravedlivého krále, který bude bránit svět proti silám zla. Během svého putování se Aladin setká s dalšími postavami z pohádkové sbírky Tisíc a jedna noc… a samozřejmě se bude snažit udržet řád světa v rovnováze.
medakab Medaka Box: Abnormal

Gainax
Pokračování anime série z letošního jara, o kterém jsme vás pozapomněli informovat. Obdobně jako první řada bude i tato vyprávět o předsedkyni studentské rady na akademii Hakoniwa, Kurokami Medace, která plní díky „krabici návrhů“ různé mise, o něž ji běžní studenti požádají. Rozsah této činnosti se neomezuje pouze na nalezení zatoulaných psů i koček a úklidu klubových místností, ale i různých úkolů, kde je za potřebí použít sílu.
oniichandakedo Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankei nai yo ne—

Silver Link
Název anime, které člověku zápletkou nutně připomene Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru! ze současné končící sezóny, by se dal přeložit jako „Dokud se máme rádi, je jedno, že jsme sourozenci, ne?“. Jak už sám napovídá, příběh se točí kolem dvojčat Akita a Akiko, z nichž druhá jmenovaná začala chovat ke svému bratrovi romantické city. Aby toho nebylo málo, postupně se začnou objevovat další protivnice, které se budou ucházet o přízeň Akita.
psychopass Psycho-Pass

Production I.G
Viděli jste film Minority Report? Toto anime z programového bloku noitaminA na Fuji TV si totiž zahrává s podobnou myšlenkou, kterou však převedlo do trochu jinačí podoby. Ve zdejším scifi světě je možné vyčíslit emoce, touhy a jakékoliv další pohnutky, které ve výsledku vydají výpověď o tom, jaký máte faktor pravděpodobnosti ke spáchání trestného činu. V tomto světě pak anime sleduje tým policistů, kterak se snaží udržet pořádek. Velkým plusem tohoto kousku je jistě i skutečnost, že za příběhem stojí Urobuchi Gen (Fate/Zero, Madoka Magika).
robonotes Robotics;Notes

Production I.G.
Příběh se odehrává v roce 2019, kdy je už zcela běžné používání rozšířené reality, a točí se kolem kroužku robotiky střední školy na ostrově Tanegašima, který je na pokraji zániku. Při životě jej drží jeho zbylí dva členové, z nichž jeden, Yashio Kaito, nemá o klub absolutně žádný zájem, protože je zcela pohlcen vývojem své bojové hry o robotech. Naproti tomu druhá členka, Senomiya Akiho, která kroužek vede, je odhodlaná jej zachránit tím, že zkonstruují gigantického robota. Jednoho dne objeví Kaito zprávu, ve které se píše o Kou Kamishimaovi, který je zapleten do klasicky komplikované světové konspirace. Příběh se odehrává ve stejném universu jako Chaos;Head a Steins;Gate.
sakurasoupet Sakurasou no Pet na Kanojo

J.C.Staff
Nové anime od (ne)chvalně známého studia J.C.Staff se bude odehrávat na internátu pro problémové jedince na jedné japonské střední škole, kde žije i náš hlavní hrdina Sorata Kanda. Ten jednoho dne dostane přiděleno, aby se staral o novou studentku, která se do kolejí přistěhovala. Jmenuje se Mashiro Shiina a její největší zvláštností je, že se o sebe nedokáže vůbec postarat, a právě proto ji dostal Sorata na starost.
seitokaiichi Seitokai no Ichizon 2

AIC
Druhá řada anime, která o proti první doznala změn v obsazení seiyuu i samotných tvůrců, opět adaptuje novelu autora Aoi Sekiny. Ta sleduje osudy mladíka Kena Sugisakiho, který se dostal do studentské rady na soukromé škole, kterou navštěvuje. Jelikož se členové do studentské rady volí pomocí soutěže v popularitě a pěkné dívky jsou v oblibě u obou pohlaví, tak se není čemu divit, že zbytek studentské rady tvoří dívky. A tak si náš milý Ken zosnuje plán o svém úžasném harému.
shinsekai Shinsekai Yori

A-1 Pictures
Příběh originální novely je zasazen tisíc let do budoucna, kdy pět dětí (Saki, Satoru, Maria, Mamoru, a Shun) žije v poklidné osadě, jejíž okolí překypuje nejrůznějšími rostlinami. Jednoho dne však zjistí tajemství o svém světě a jeho krvavé minulosti, a také důvod, proč jim vládnou lidé s nadpřirozenými schopnostmi. Anime však podle traileru bude zasazeno do současnoti, takže se pravděpodobně bude jednat o velmi volnou adaptaci.
sukitteii Sukite ii na yo.

Zexcs
Adaptace mangy demograficky zaměřené na dívky se ujalo studio Zexcs, které v této oblasti nemá příliš mnoho zkušeností. Samotný příběh sleduje šestnáctiletou dívku Tachibanu Mei, která není schopná se s nikým skamarádit, natož si najít kluka. Její život se však začne měnit k lepšímu, když jednou náhodou zraní populárního Kurosawu Yamatu, který se do Mei zakouká.
teekyuu Teekyuu

Mappa
Jelikož se jedná o jednu z nejrychlejších anime adaptací (manga začala vycházet před pár měsíci) a studio Mappa také není příliš známé, je velice pravděpodobné, že se bude jednat o stopážně krátké díly, případně skoro originální počin. Samotný děj mangy se soustředí kolem dívčího tenisového kroužku na jedné střední škole, kde dívky dělají vše možné, jen ne hraní tenisu.
darkness To Love-Ru Darkness

Xebec
Původní mangu tvůrců Yabukiho Kentara a Hasemiho Saki snad není třeba dlouze představovat. Samotný název naznačuje, že pokračování mangy se točí daleko více kolem postavy Yami, která velkou část svého života prožila jako nájemná vražedkyně. Až v době, kdy poznala hlavního hrdinu Rita, se začala více usazovat na této naší malé planetce. Animace, ostatně už jako vždy, bude vznikat u studia Xebec.
tonarino Tonari no Kaibutsu-kun

Brain’s Base
Manga pocházející ze stejného časopisu jako výše zmiňované Sukite ii na yo se dočkala adaptace od trochu známějšího studia. Její hlavní hrdinkou je dívka jménem Mizutani Shizuku, jež by se dala popsat jako cílevědomá dívka, kterou nezajímá nic jiného než škola a její následné plány do budoucna. Ty jí začne narušovat ve škole neustále chybějící chlapec Yoshida, kterému jednoho dne Shizuku zanese učení. Yoshida si to ovšem přebere tak, že se s ním chce začít kamarádit.
zetsuen Zetsuen no Tempest

Bones
Anime, u kterého ruku k dílu přiložila zvučná jména, má až překvapivě nezajímavou zápletku. Ta se točí kolem skutečnosti, že hlavnímu hrdinovi zmizí kamarád, který se zapletl s čarodějnicí. Dotyčná se poté s hlavním hrdinou sejde, aby mu oznámila, že je nyní zaplen do problému, který by mohl způsobit zkázu světa.