Call of Duty: Black Ops II + Jormungand

Nebojte, nespletli jste si web. To tu po Mass Effect: Paragon Lost jen máme další laškování otaku světa s celosvětově známou videohrou. Konrétně se jedná o pokračování titulu Black Ops ze série Call of Duty, které se svého vydání dočká 13. listopadu.

V Akihabaře se totiž objevil billboard oznamující zatím blíže nespecifikovanou formu kolaborace mezi zmíněnou hrou a anime/manga sérií Jormungand. To do jisté míry již předesílalo říjnové číslo časopisu Monthly Sunday GX (ve kterém manga Jormungand od Takahashi Keitara donedávna vycházela). Nicméně až nyní vyšlo najevo, že se bude jednat právě o CoD, které Japonci přímo milují. Celkový dojem dotváří ilustrace (viz úvodní obrázek) spojující přebal Black Ops 2 s hlavním hrdinou série Jormungand. Lze usuzovat, že tato kolaborace bude mít co do činění s druhou řadou anime, kterou přinese podzimní sezóna.

Příběh Jormungand vypráví o překupnici zbraní Koko Hekmatyar, která se svým týmem bodyguardů cestuje po celém světě. Mezi členy její ochranky patří i dětský voják Jonah. Ten obchodníky se zbraněmi sice nenávidí, avšak doufá, že prostřednictvím Koko se mu podaří vypátrat překupníka, jenž má na svědomí smrt jeho rodiny.