Nový projekt: Recenze fansubů

V narozeninovém článku jsme vám přislíbili, že se Konata do budoucna zaměří i na jiné projekty, než je současné informování ze světa otaku. Jedním takovým ke dnešnímu dni spouštěným projektem budou recenze fanouškovských titulků na adrese fansub.konata.cz. Tato hodnocení jsme umístili mimo hlavní stránku Konaty, jelikož se nesou v odlišném duchu než zdejší články a neradi bychom dělali současnou hlavní stránku zbytečně složitější. Na Twitteru a Facebooku se však budou objevovat mezi běžnými články.

V úvodním příspěvku si tak můžete přečíst, že všechny recenze mají pevně danou strukturu a také hodnocení. Je tomu učiněno z důvodu, abychom zachovali atmosféru fairplay a zároveň z recenzí dostali určité statistické hodnoty pro pozdější zpracování. Rád bych ještě podotkl, že tento projekt byl zamýšlen již delší dobu a web tak nemá v úmyslu sloužit jako zbraň namířená proti určitým skupinám československého otaku internetu. Dále také přivítáme jakoukoliv pomoc i rady od zkušených fansuberů, pokud budou mít pocit, že se naše recenze příliš soustředí na nepodstatné věci.

Jsme si samozřejmě vědomi, že tato nová stránka může vyvolat rozporuplné reakce a možná i ublížit popularitě současné Konaty. Posláním Konaty však je informovat běžné lidi, co nezvládají cizí řeč, a proto tento projekt bereme jako nadstavbu této myšlenky. Recenze tak jsou hlavně zaměřeny na lidi, kteří nemají schopnost posoudit kvalitu titulků a fansubu, jelikož si neděláme mnoho iluzí, že by oslovily i tvůrce hodnocených věcí.

Tento projekt letos jistě nebude poslední novinkou, jelikož se dále pracuje například na zmiňované otaku encyklopedii. Ta však ještě nějakou dobu zůstane neodtajněna, protože je na ní stále hodně práce.