Gintama v televizi, kině i na PSP

Poslední čísla Shuukan Shounen Jumpu přinesla několik zajímavých informací, které mají co dočinění se stále vycházející mangou zvanou Gintama. V časopise se píše, že 4. října dojde k návratu anime adaptace na televizní obrazovky. Podle oficiálních stránek adaptace půjde o reprízy vybraných epizod ze starších řad, jež budou prokládány novými díly.

Dále byl oznámen nový film, který by se měl na plátnech kin objevit v průběhu příštího roku. I v případě tohoto snímku se dočkáme moderního trendu, kdy se na tvorbě do jisté míry (poslední dobou stále větší) podílí i sám autor původní mangy. Stejně je tomu např. u Hunter x Hunter a Dragon Ball. Sorachi Hideaki by zde měl stát za příběhem. Je tedy dost možné, že na rozdíl od filmu prvního bude ten nový originálním vyprávěním a nikoliv pouze slepencem několika epizod z anime.

Poslední střípky zmiňují tvorbu hry pro přenosnou herní konzoli PSP. Hra vzniká pod záštitou Namco Bandai Games a podrobnější informace mají být zveřejněny v následujících týdnech.