Corpse Party 2: Dead Patient

Hororová herní sága Corpse Party, o které jsme nedávno psali, se brzy dočká dalšího přírůstku. Bude jím doujinový sequel Corpse Party 2: Dead Patient a bude k mání ještě letos na zimním Comiketu. Děj herní série se nově přesune z prokleté základní školy Tenšin do sterilních prostor liduprázdné nemocnice. Další zásadní změna se týká herní platformy. Na rozdíl od svých PSP předchůdců bude Corpse Party 2 totiž určena pro PC.

Hru vyvíjí circle GrindHouse, jehož členové jsou spjati s vývojáři Team GrisGris, kteří stojí za celou Corpse Party sérií. Příběh má na svědomí (stejně jako u všech dosavadních CP titulů) autorka Kedouin Makoto alias Kedwin, zatímco programování, design a ilustrace dostal na starost Ogawa Kousaku.

Corpse Party 2: Dead Patient začíná ve chvíli, kdy se hlavní hrdinka Ayame probouzí na nemocničním lůžku napojená na infúzi a EKG. Nemá tušení, jak se do nemocnice dostala, a zároveň zjišťuje, že si nepamatuje vlastně vůbec nic. Navíc to vypadá, že v celé nemocnici není jediné živé duše. Ayame sebere všechnu odvahu a vydává se do potemnělých chodeb najít východ z tohoto místa.

Aby těch novinek kolem Corpse Party nebylo málo, tak Mages/5pb. nedávno oznámili produkci již druhého OVA, tentokráte s podtitulem Tortured Souls. Kdy a jakým způsobem se jej dočkáme, prozrazeno zatím nebylo.

EDIT: První kapitola hry vyjde 29. května. Na zmiňovaném zimním Comiketu bylo vydáno pouze druhé promo video (viz níže).

zdroje:   Siliconera,  ANN,  ANN