Přehled letních anime sérií

Po čtvrtroce vám opět přinášíme přehled toho, co se japonské televizní stanice chystají začít vysílat během příštího měsíce. Tak jako vždy v přehledu nejsou zahrnuta některá anime, která pokračují z minulých sezón nebo jsou zaměřena na dětské publikum, a také v něm neuvádíme žádné OVA, filmy a další speciály. V přehledu tak naleznete 26 sérií, což je víceméně obvyklý pokles vůči silné jarní sezóně.

V celém přehledu naleznete tentokrát jen šest anime, která se vztahují k již vyšlým titulům. Letošní letní sezóna tak potěší spíše příznivce neokoukaných novinek, v nichž si určitě najdete svůj oblíbený žánr. Pokračovat budeme také v nové tradici, kdy lidé z redakce uvedou tituly, na které se z nabídky těší nejvíce.

Aurielle: Těším se na druhé řady sérií Yuru Yuri, Dog Days a Kyoukaisen-jou no Horizon. Kromě toho vypadá zajímavě Sword Art Online, jenž by měl mít podobný námět jako Accel World z jarní sezóny, Oda Nobuna no Yabou a Kokoro Connect.
edison23: Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!, z toho prostého důvodu, že se jedná o imoutovské anime, a Sword Art Online, protože mi svým pojetím „Game Over = Death“ tak trochu připomíná Bokura no.
GreenMan: Yuru Yuri♪♪, prvá séria ma pobavila a kto by sa rád nepozeral na to, ako sa po sebe hádžu školáčky, že?
matteas: Z novinek se nejvíce těším na Kokoro Connect, adaptaci docela kladně hodnocené light novely. Animaci má na starost Silver Link, takže bude dozajista lahodit oku, a seiyuu obsazení je také více než dobré. Už ze samotné upoutávky čiší spousta slice-of-life elementů, což mě vždy potěší. Z pokračování se nejvíce těším na Yuru Yuri♪♪ a doufám, že se konečně dočkáme i Akariny sestry, již v drama CD mluví skvělá Horie Yui.
SiMiK: Budu znít pokrytecky, jelikož jsem zde před časem kritizoval vkus českých otaku, když udělali z High School DxD nejlepší anime zimy. Ale mým favoritem je zdánlivě podobné anime Dakara Boku wa, H ga Dekinai, protože se mi líbí manga adaptace a trochu netradiční zápletka.
You Say: Bezpochyby si nenechám ujít Kingdom. Zbytek titulů mne nechává relativně chladným, což v aktuálních vedrech zase není tak špatná věc.
Miroku4chan: Týden co týden budu přikovaný u druhé série Yuru Yuri, na kterou se velice těším již ode dne jejího oznámení. Kromě toho si ale určitě udělám čas na slibně vypadající Sword Art Online a na Kokoro Connect, které jako by vypadlo z oka K-Onu.

Pokud nalezte jakoukoliv chybu v přehledu, uznáte-li, že jsme na nějaké anime zapomněli, informujte nás, prosím, do komentářů.

arcanafam Arcana Famiglia
Jedná se o adaptaci vizuální novely zaměřené na dívky, která je situována do mafiánské rodiny, jež chrání jistý ostrov od vnějších vlivů. Hlavní zápletka pojednává o tom, že hrdinka příběhu Felicita se do dvou měsíců musí provdat a určit tak nového šéfa rodiny. Aby to měla usnadněno, nápadníci se o její sympatie utkají v soutěži.
binbougami Binbougami ga
16letá Ichiko má v životě spoustu štěstí, ale to jen díky tomu, že jej vysává ze svého okolí. Rovnováha štěstí ve světě tím byla porušena a na scénu vstupuje bohyně chudoby Momiji, jejímž úkolem je vrátit všechno štěstí, které Ichiko získala, na své původní místo a připravit Ichiko o její schopnost štěstí vysávat.
campione Campione
Hlavním hrdinou je 16letý středoškolák Godo Kusanagi, jenž ve svých patnácti zabil boha Verethragna a získal díky tomu titul Campione, což mimo jiné znamená „vrah bohů“. Navzdory svému úspěchu však Godo nemá rád bojování. Kvůli svému nově nabytému titulu se ale duelům vyhnout nemůže a často se dostává do křížku s ostatními Campiony a bohy.
20111227_ecchi004 Dakara Boku wa, H ga Dekinai.
Anime je adaptací stejnojmenné novely Pana Tachibany, jejímž hlavním hrdinou je typický a lehce perverzní středoškolák Ryousuke. Ten jednoho deštivého dne spatří na ulici dívku, kterak stojí nehnutě bez deštníku na místě a všichni ostatní ji přehlíží. Ryousuke ji tam samozřejmě nemůže nechat jen tak stát, a tak dívce nabídne, že se u něj doma může osušit. Později však svého gentlemanského činu může pouze litovat, protože ho ona neznámá bodne podivnou dýkou do hrudníku.
88239 Dog Days`
Tři měsíce po návratu z Fronyalda, světa obyvatel se zvířecími oušky a ocásky, je hlavní hrdina Cinque přivolán zpět, aby se opět postavil za republiku Biscotti a princeznu Millhiore. Tentokrát ho budou doprovázet jeho kamarádka z dětství Rebecca a sestřenice Nanami. Jestli znovu půjde o konflikt se lvím královstvím Galette nebo o úplně nové dobrodružství se dozvíme 7. července.
ebisuga Ebiten: Kouritsu Ebi Sugawa Koukou Tenmonbu
Anime o středoškolákovi, který se chce na nové škole připojit do astronomického klubu, ale splete si jej s fujoshi klubem. Anime produkuje AIC Classic a bude vycházet na webu.
hagurest Hagure Yuusha no Estetica
Příběh o mezinárodní organizaci Babel, která chrání lidi přicházející z jiného světa zpět do toho našeho. Hlavní hrdina se jednou vrátí ze fantasy světa s krásnou dívkou po boku, která je ovšem dcerou krále démonů. Vydá studio Arms.
reimeiroku Hakuouki: Reimei-roku
Během přerodem období Edo v Meiji stála na straně šógunátu slavná skupina samurajů zvaná Shinsengumi. První a druhá série Hakuouki převyprávěly jejich příběh s dívkou Chizuru v čele, série třetí se tentokrát vrátí na samotný počátek vyprávění, chronologicky ještě před původní sérii. Čeká nás vypravování, které toho má se skutečnou historií až nebezpečně málo společného.
88633 Chitose Get You!!
Anime vznikající u studia Silver Link může leckomu připomenout známé Kodomo no Jikan. Obě hlavní hrdinky jsou totiž bezmezně zamilované do o dost let starších hlavních hrdinů, které tato skutečnost často přivádí na pokraj šílenství, zvláště vezmete-li v potaz, že dívky jsou teprve základní školou povinné.
utakoi Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi.
Uta Koi je „ultra-volná“ interpretace antologie Hyakuninisshu obsahující 100 romantických básní od 100 různých autorů z období Heian. Anime bude vydávat studio Tyo Animations.
jintai Jinrui wa Suitai Shimashita
Lidské pokolení upadá a Zemi zahalila rasa deseticentimentrových mužíčků, kteří vládnou vysokou inteligencí a říká se jim víly. Hlavní hrdinka se rozhodla stát mediátorkou vztahů mezi lidmi a vílami, protože to znělo jako ta nejjednodušší práce pod sluncem. Až praxe ji naučí, že se šeredně zmýlila.
joshiraku Joshiraku
Původní manga pochází z pera mangaky Yasua a její příběh píše Kouji Kumeta, který je nejvíce znám pro své dílo Sayonara Zetsubou Sensei. Samotné Joshiraku se točí kolem skupinky žen, jež všechny účinkují v komediálních představeních. Ty poté vedou v šatnách velice zajímavé rozhovory, které často vyústí v podivné a komické závěry na míle vzdálené původnímu tématu.
kingdom Kingdom
Příběh je zasazen do Číny, která se nachází v období válčících států (asi 500 let před naším letopočtem) a zaměřuje se na dva chlapce, sirotky Xina a Piaoa. Sice oba žijí jako otroci, ale i přesto se touží stát mocnými vojevůdci, neboť by si tak ve víru neutuchajících válek byli schopni vydobýt respekt a slávu.
89903 Koi to Senkyo to Chocolate
Anime adaptace od studia AIC vznikla na námět stejnojmenné vizuální novely, kde hráč přebere mužskou postavu, s nímž se snaží zdolat srdce hrdinek. Příběhem na podbarvení je skutečnost, že kulinářský školní kroužek hlavního hrdiny má být zrušen a ten se tak rozhodne kandidovat na post předsedy studentské rady.
kokocon Kokoro Connect
Zvláštní případ milostného pětiúhelníku mezi členy klubu na akademii Yamahoshi, kteří si mezi sebou vymění těla. Anime bude vycházet u studia Silver Link.
hitoimo Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!
Klasický imoutovský příběh pojednává o chlapci jménem Shougo, jenž je odjakživa odloučen od své mladší sestry. Shougo přejde na jinou, kam náhodou chodí i jeho zmíněná sestra. Ta se bude snažit se s ním sblížit, aniž by on věděl, o koho jde, a bude bojovat o jeho přízeň mezi ostatními dívkami. Anime od studia Gokumi.
84886 Kyoukaisen-jou no Horizon II
Představte si vzdálenou budoucnost, kdy je Japonsko rozděleno na teritoria ovládaná ostatními světovými mocnostmi. Létající město Musashi, na kterém se nachází zbytky japonské populace, je zaměřováno ostatními mocnostmi, a aby zachránilo své obyvatele, nemá jinou možnost, než se jim postavit. Studenti Musashské akademie můžou být klíčem k vítězství. Anime je pokračováním první řady z loňské podzimní sezóny.
moyashi2 Moyashimon Returns
Sawaki Tadayasu se vrací a s ním samozřejmě i hordy přátelsky vypadajících mikrobů a dalších starých známých z první série. Vysokoškolský život hrdinů pokračuje a tempo se pravděpodobně nezmění, tedy pokud Kaoru s Takumou mentálně nedospějí, Haruka nepřistoupí na svatbu a Kei nesundá dívčí šaty.
natsuyuki Natsuyuki Rendezvous
Hazuki brigádničí v květinářství, jehož majitelkou je ovdovělá Rokka. Aby těm dvěma nebylo v práci náhodou smutno, tak se ze záhrobí vrací duch manžela zmíněné pozůstalé, Shimao. Kořeny těchto tří vyvedených kvítek se kvapem zapletou v groteskní milostný trojúhelník.
odanobuna Oda Nobuna no Yabou
Hlavní hrdina je přenesen z dnešního Japonska do historického období Sengoku (16. stol.), které oproti normální historii doznalo jedné podstatné změny. Všichni slavní válečníci jsou nyní válečnice. Našeho hlavního hrdinu potká Oda Nobunaga, ze kterého je teď pěkná Oda Nobuna, jež si ho vezme pod svá ochranná křídla jako pobočníka.
rinne2s Rinne no Lagrange: Flower Declaration of Your Heart – Season 2
Pokračování anime Rinne no Lagrange od studia Xebec. 9. června letošního se na NicoNico Douga streamovala 1. episoda, anime poběží v TV od 1. července a bude mít 12 episod.
986847 Sword Art Online
Anime od studia A-1 Pictures bude vyprávět příběh Kazuty Kirigaye, který se rozhodne, že se připojí do nové MMORPG hry, jež hráče vezme do virtuální reality. Ta má však jeden zajímavý háček, hráč je puštěn ze hry pouze v případě, že ji dokončí. Pokud cestou Kazuta ve hře zemře, tak zemře i jeho tělo ve skutečném světě.
90252 Tanken Driland
Anime vznikající u známého animačního studia Toei je založeno na mobilní fantasy hře, jejíž herní mechanismus, který se nazýval „comp-gacha“, byl nedávno v Japonsku zakázán. Samotný příběh by měl sledovat osudy princezny Mikoto, která se rozhodne, že půjde hledat poklady po světě Drilandu.
taritari Tari Tari
Originální anime je počinem známého studia P.A.Works a zápletkou se markantně podobá veleúspěšnému K-On!, avšak s jedním důležitým rozdílem – budou zde vystupovat i nějaké chlapecké postavy. Příběh se zaměří na pětici středoškolaček a středoškoláků, které dohromady svede jejich záliba v hudbě.
totaleclipse Total Eclipse
Adaptace novely Muv-Luv Alternative: Total Eclipse, jež je vedlejším příběhem k eroge Muv-Luv Alternative. Neznámá rasa zaútočila na planetu Zemi a do dvaceti let ovládla téměř celý euroasijský kontinent. Mimoto velmi efektivně pomohla Zemi s populační explozí tak, že zdecimovala miliardy lidí. To dalo lidstvu popud k vytvoření taktických zbraní (tedy mechů), do nichž se usadí elitní piloti z celého světa.
87981 Yuru Yuri ♪♪
Dlouho oznámené pokračování úspěšné první řady z loňského roku opět naváže tam, kde první řada ukončila každodenní školní život několika dívek z nižší střední školy, které si vytvořily vlastní Klub zábavy. Jejich klub má nespočet problémů se studentskou radou, které se myšlenka klubu zaměřeného jen na zábavu příliš nelíbí, a to i přesto, že se s jejími členkami hlavní hrdinky dobře znají. Nevýrazná Akaza Akari nebude chybět.
zdroje:   AniDB,  ANN