Instantní nudle na ledu

O tom, jak netradičně se Japonci snaží zchladit ve svých parných létech, jsme psali už několikrát. Slouží jim k tomu třeba chlazené pantsu, donuty z mrazáku nebo vystavený blok ledu v jedné z akihabarských uliček. Avšak žhavou (v tomto případě spíše zmrzlou) novinkou z této oblasti jsou kelímkové instantní nudle podávané za studena a dokonce přímo s kousky ledu.

Jedná se o výtvor notoricky známé značky Cup Noodle, která je rozšířená prakticky po celém světě. Jak říká mluvčí jejího stvořitele, společnosti Nissin Foods Holdings Co., ledový ramen jest nápadem jednoho z pracovníků marketingového oddělení, který během loňské energetické krize zkusil přimíchat do kelímku hotových nudlí led. Výsledek tohoto pokusu se ukázal jako překvapivě chutný i osvěžující a nový způsob servírování tak byl na světě. Mluvčí společnosti jej doporučuje zejména u Light verze Cup Noodle, jež obsahuje minimum kalorií i oleje.

Zajímavé poživatiny pro boj s vedry však produkují též některé další potravinářské společnosti. Například House Foods Corporation má již druhým rokem v nabídce instantní karé, které není třeba ohřívat, zatímco známý japonský pivovar Kirin nabízí ledově studené čepované pivo s čepicí ze zmrzlé pěny.