Corpse Party se dočká anime adaptace v podobě OVA

Série PSP her Corpse Party od vývojářů z 5pb. se příští měsíc rozroste o nový kousek. Bude jím spin-off Corpse Party -The Anthology- Sachiko no Renai Yuugi ♥ Hysteric Birthday 2U. Jak dává tušit samotný název a trailery pod článkem, tak horor, guro a napětí tentokráte vystřídá komedie, moe a ecchi.

K limitované edici připravované hry bude přiloženo DVD s OVA Corpse Party: Missing Footage, které bude zároveň vůbec první anime adaptací z Corpse Party univerza. Designérka postav (a autorka příběhu všech dosavadních manga adaptací) Kedouin Makoto k tomu podotkla, že přestože hra samotná bude mít pro Corpse Party obvyklou věkovou restrikci CERO D (tedy 17+), tak limitovaná edice dostane kvůli obsahu zmíněného DVD pravděpodobně CERO Z (18+). Tato restrikce se v Japonsku používá pro eroge, což dává tušit, jaký asi tak obsah lze v tomto OVA očekávat.

První Corpse Party hra od 5pb. s podtitulem Blood Covered vypráví příběh skupiny středoškoláků uvězněných v prokleté základní škole Tenšin, která ve skutečnosti byla před mnoha lety zavřena a srovnána se zemí kvůli únosům a vraždám dětí, jež se v ní odehrály. Hra se vedle aktuálně tří dílů dočkala i několika voice CD a zejména čtyř manga apdaptací (původní příběh, prequel, spin-off a volné pokračování).

Obyčejnou i limitovanou edici  Corpse Party -The Anthology- Sachiko no Renai Yuugi ♥ Hysteric Birthday 2U je možno si předobjednat na AmiAmi za 4 170 (1 088 korun), resp. 5 910 jenů (1 542 Kč).

EDIT: Přidán krátký trailer k OVA.