Nejlepší desítka jarních titulů dle vás

Opět se nám po čtvrt roce dostavily výsledky ankety o nejlepší anime uplynulého kvartálu, a ty se nesly v docela podobném duchu jako u ankety minulé. Hned ze začátku se znovu utvořila silná trojka, která si to rozdala o vítězství, a zbylá anime jim spíše sekundovala. Zimní High School DxD, Nisemonogatari a Zero no Tsukaima F byly v jarním případě nahrazeny Fate/Zerem, Accel Worldem a Kore wa Zombie Desuka? OF THE DEAD.

První místo Fate/Zera se ovšem také nerodilo zrovna lehce a ze začátku mělo dosti pomalý start. V průběhu ankety si však asi dost lidí vzpomnělo, že první část tohoto anime korunovali u nás již na podzim, a tak se s přibývajícími dny ustálilo na vítězném místě. Accel World, který se umístil nejlépe z nových anime, evidentně alespoň ke konci zaujal hodně lidí svým trochu netradičním příběhem. Druhé místo totiž dlouho okupovala druhá řada Kore wa Zombie Desuka, která podlehla až v samotném závěru o pouhý hlas.

Na závěr tohoto článku se ještě poohlédneme na výsledky podobné ankety na serveru Biglobe, který se oproti naší verzi jako vždy v leckterém titulu liší. Česká první dvě anime Fate/Zero a Accel World vyšoupla na druhé a třetí místo Hyouka od známého animačního studia Kyoto Animation. Ta se v naší verzi ocitla až na místě devátém, kde byste shodou okolností v japonském žebříčku našli naši trojku Kore wa Zombie Desuka? OF THE DEAD. Podobných markantních rozdílu je však více, kdy například česká šestka Nazo no Kanojo X skončila v japonském žebříčku až 22. a naproti tomu japonská pětka Nyaruko se u nás umístila až na 14. místě se ziskem pouhých pěti hlasů.