Výsledky ankety o nejlepší ženskou seiyuu

Přinášíme vám výsledky ankety o nejlepší ženskou seiyuu, která zde v uplynulém měsíci probíhala. Největší počet hlasů neobdržela žádná specifická seiyuu, nýbrž možnosti „jiná“ a „co je to seiyuu?“. Přestože možnost „co je to seiyuu?“ dostala několik ne úplně legitimních hlasů, náskok, který měla, jí na první místo rozhodně stačí.

Možnost „jiná“ byla pro ty, kteří svoji oblíbenou seiyuu ženského pohlaví v seznamu nenašli, neboť seznam jsme samozřejmě nemohli udělat nekonečný a přidat vlastní odpověď bohužel v tomto anketním systému nejde. I přesto mě počet hlasů pro jiné seiyuu překvapil a budu rád, když se případně podělíte o svoji nejoblíbenější seiyuu v komentářích.

Na třetí příčce, respektive na první příčce mezi specifickými seiyuu, se dle očekávání umístila asi nejznámější seiyuu u nás, Hirano Aya, kterou můžete znát jako Suzumiyu Haruhi či Izumi Konatu nebo také jako seiyuu, která si proti sobě poštvala své fanoušky. Na další příčce se pak umístila Hanazawa Kana, jež se na rozdíl od Hirano dnes pravidelně umisťuje na předních příčkách jak v mezinárodních, tak i v japonských anketách. Patří momentálně mezi jedny z nejvytíženějších seiyuu a před týdnem vydala svůj první hudební singl, který se umístil na sedmé příčce na Oricon žebříčku s prodejem cca 15 tisíc kusů za první týden. Třetí se umístila seiyuu a zároveň plnohodnotná zpěvačka Mizuki Nana, která v minulém roce dva dny po sobě vyprodala Tokyo Dome, největší halu v Japonsku, která pojme až 50 000 lidí.