Symbol AKB48 Maeda Atsuko opustí skupinu v srpnu

Přední členka skupiny AKB48 Maeda Atsuko již v březnu při vystoupení v Saitama Super Aréně šokovala fanoušky oznámením, že se rozhodla skupinu opustit, neboli jak se v terminologii AKB říká, graduovat. V té době ještě nebylo známé, kdy přesně k tomu dojde, ale teď už se ví i přesné datum. 24., 25. a 26. srpna AKB48 vystoupí poprvé v historii v největší japonské hale zvané Tokyo Dome, která pojme až 50 tisíc návštěvníků. Koncertu se Atsuko zúčastní a den poté proběhne v AKB Theater v Akihabaře slavnostní graduační vystoupení.

Maeda Atsuko byla symbolem skupiny od jejího zrodu v roce 2005 a vyhrála dvě ze tří hlasování o nejpopulárnější členku z AKB a sesterských skupin, na jejichž základě jsou vybrány dívky, jež se budou podílet na následujícím singlu. Více o systému hlasování se můžete dozvědět v následujícím videu (titulky v angličtině).

Atsuko se rozhodla skupinu opustit, protože cítila, že přišel čas, aby udělala krok vpřed. Díky AKB48 dostala šanci dostat se daleko, kterou také plně využila, a také proto se chce posunout dál a uvolnit místo pro mladší členky, které čekají na svoji příležitost.

4. dubna promluvila Atsuko o svém rozhodnutí ještě prostřednictvím video zprávy zveřejněné na Internetu a mimo jiné také oznámila, že se nezúčastní 4. ročníku voleb, takže nebude moct zopakovat svoje vítězství z minulého a prvního ročníku. Na toto video, s anglickými titulky, se můžete sami podívat.

Maeda Atsuko již minulý rok debutovala s prvním sólo singlem a v červnu vychází její druhý singl s názvem „Kimi wa Boku da“. Lze tedy očekávat, že její hudební dráha bude pokračovat stejně tak jako ta herecká. V loňském roce si Atsuko zahrála roli Kawashimy Minami ve filmové adaptaci light novely Moshidora.