Na co se můžeme těšit ve hře Hatsune Miku -Project DIVA- f

30. srpna se do prodeje dostane nový vocaloidí výsledek spolupráce společností Sega a Crypton Future Media. Jedná se o další hru ze série Hatsune Miku -Project DIVA-, tentokráte s označením „f“. Bude dostupná jak na nejnovější handheld z produkce Sony, PlayStation Vita, tak i na pomalu stárnoucí PS3.

Po herní stránce půjde o stejný princip jako u předchozích titulů, kdy hráč v rytmu přehrávané hudby a videa mačká příslušné ovládací prvky konzole a snaži se tak dosáhnout co možná nejlepšího skóre. Nepřehlédnutelnou změnou je grafika hry, která je opět o něco jemnější a propracovanější (viz videa pod článkem). Ovládání verze pro PS Vita bude bohatší o funkce dotykového displeje a ke slovu se na tomto handheldu dostane i AR (Augmented Reality), tedy tzv. rozšířená realita. S pomocí fotoaparátu na zadní straně konzole bude tak možné užít si přítomnosti Miku na kterémkoliv místě reálného světa. I když pouze přes displej zařízení.

Ve hře bude přítomno všech šest hlavních Vocaloidů; Miku, Rin, Len, Luka, Meiko a Kaito. Připravena pro ně bude řada modulů aka kostýmů, z nichž některé jsou k vidění v galerii/na videích. Pro zmíněné Vocaloidy byly v Project DIVA f potvrzeny zatím tyto songy: Cat Food (doriko), World’s End Dancehall (wokawa), Secret Police (BuriruP) a Melancholic (Junky).

Hatsune Miku -Project DIVA- f (pro PlayStation Vita) je možné si předobjednat např. na AmiAmi za 6 070 jenů (1 545 Kč). Kromě záruky, že se k vám čerstvě vydaná hra dostane v nejkratší možné době, dostanete coby předobjednávkový bonus tématickou ochrannou fólii pro váš handheld. Ve stejný den jako v případě samotné hry se začne prodávat i limitovaná Miku edice krystalicky bílé verze PS Vita. Tato edice bude stát 3  980 jenů (3G a Wi-Fi) a 34 980 jenů (Wi-Fi), přičemž její hlavní přidaná hodnota by měla spočívat v ilustraci Hatsune Miku na zadní dotykové vrstvě konzole.



zdroje:   moetron,  ANN