Nendoroid Sakura Miku

Představovat vám Snow Miku alias Sněžnou Miku by bylo asi zbytečné. Psali jsme o ní několikrát a díky své sezónní výjimečnosti si už dokázala vybudovat slušné renomé. Naopak její mladší sestřička Sakura Miku natolik známá ještě není. Autor původní ilustrace jarní varianty Hatsune Miku je stejný jako u Sněžné Miku, tedy Puchi Devil. Různé zboží s Třešnovou Miku nabízel kombini řetězec FamilyMart v rámci promo akce nedávného koncertu. A předevčírem Mikatan na japonské verzi svého blogu představila nendoroidí prototyp této Miku.

Figurka je kompletně laděna do růžové barvy kvítků sakury. Podobně jako v případě vloček u Yuki Miku je květinový motiv značně vidět i na jejích (částečně průhledných) vlasech. Přehlédnout nelze ani sluchátka, která na sebe u Třešňové Miku rovněž vzala podobu květů. Třešničkou (doslova) na dortu budiž mašle, jež má Miku na zádech.

Cena a termín vydání tohoto Nendoroida ještě nebyly rozhodnuty. Figurka byla představena s předstihem, neboť nyní je logicky to nejvhodnější období. Prozatím bude ve stylu Třešňové Miku alespoň upraveno menu v Good Smile Cafe.

Na závěr svého postu Mikatan ještě varuje před čínskými padělky, které se již začaly objevovat. Takže pokud kupříkladu na Animefestu uvidíte v prodeji figurky označené jako Nendoroid Sakura Miku, tak si můžete být jisti, že se jedná o napodobeniny, které Japonsko neviděly ani ze Shinkansenu.

zdroje:   ANN,  Mikatan