Končíme, zavíráme ;_;

EDIT: Jak už jistě všem došlo, jednalo se z naší strany o pouhý aprílový žertík. Měli jsme za to, že všechny naše výmysly i způsob, jakým jsme je prezentovali, nemohou být průhlednější. O to příjemněji nás překvapilo, že se našli čtenáři, kteří nám skočili na lep. Na soutez@wakasa.eu dokonce došlo pár mailů vyjadřujících podporu, což nás v redakci potěšilo i pobavilo zároveň. Rozhodli jsme se tedy náš trolling protáhnout a znepřístupnit web až do dnešního dne, abychom některé z vás ještě více znejistili. Nicméně nyní je Konata již zpátky a tak to také zůstane. Doufáme, že se vám apríl na Koně líbil; za rok si na vás znovu něco připravíme.

Bohužel je tomu tak. Jsme nuceni Konatu zavřít. Ironií osudu to sice vyšlo přesně na 1. dubna, to ale na onom smutném faktu nic nemění. Věřte, že když jsme před půldruhým měsícem spouštěli novou Konu, tak by nás ani ve snu nenapadlo, že to bude mít takový (a hlavně tak brzký) konec. Důvod je však zřejmý.

Náročná nová Konata si vyžádala hosting v podobě rychlého, spolehlivého a vysoce nákladného cloudového serveru. Jeho provoz bychom ještě byli schopni jakž takž financovat, kdyby zároveň nedošlo k prudkému odlivu čtenářů a s tím souvisejícímu poklesu výnosů z reklam, na které jste tak rádi klikali. Nechceme na nikoho ukazovat, nicméně je jasné, že za tím stojí Konatina úhlavní konkurentka Yuki (škoda slov). Yuki zejména v poslední době nabrala šílené tempo, kterému naše Kona jednoduše nestačí. Navíc uznáváme, že nejsme schopní konkurovat ani v kvalitě a informační hodnotě článků.

Nezbývá nám tedy nic jiného, než Konatu k dnešnímu dni uzavřít, za což se všem těm tisícovkám našich pravidelných čtenářů velice omlouváme. Určitou útěchou budiž to, že eminentní zájem o převzetí Kony, její financování a tedy i budoucí provoz projevil jeden z redaktorů. Konkrétně se jedná o Napůla. Všichni další zájemci o odkoupení kompletní databáze Konaty a pravděpodobně i celého redaktorského týmu, nechť píší na tento mail: soutez@wakasa.eu.

Děkujeme za veškerou vaši přízeň a nashledanou v lepších časech.

Váš Konata team