MikuPa 2012 & Hatsune Miku Concert Final 39’s Giving Day

Přestože jsme o tom na Koně nepsali, dost možná jste sami zaregistrovali, že ve čtvrtek a v pátek proběhly v Tokiu další dva holografické koncerty Hatsune Miku a jejích vocaloidích sourozenců. Konkrétně se jednalo o Hatsune Miku Live Party 2012 (alias MikuPa 2012) a následujícího dne o Hatsune Miku Concert Final 39’s Giving Day, přičemž oba eventy se konaly v Tokyo Dome City Hall. Koncert však bylo možno za příslušný poplatek sledovat v přímém přenosu i na Nico Nico Douga nebo jeho gaijin verzi Niconico. Tentokrát jsme bohužel neměli na místě našeho zpravodaje, tudíž se budete muset spokojit s dojmy pouze nepřímými.

Koncert znovu organizovala a technicky zajišťovala Sega, takže se již neopakovala nepříliš povedená holografická projekce v režii 5pb z loňské MikuPa, kterou kritizovalo nemalé množství návštěvníků. Tentokrát byla projekce naopak velmi chválená, ať už šlo o její vizuální či zvukovou stránku. O to větší škoda je, že tyto dva koncerty byly poslední, o které se postarala právě Sega. Organizaci těch příštích si bude muset na svá bedra vzít podobně silná a schopná společnost, mají-li si udržet vysoce nastavenou laťku kvality. Jediné, na co si někteří fanoušci stěžovali, byla malá míra inovace v jednotlivých vystoupeních Hatsune Miku.

K vidění samozřejmě byla pětka nejznámějších Vocaloidů, tedy Miku, Rin, Len, Luka a Kaito, přičemž svojí holografické premiéry se konečně dočkala i Meiko. YouTube playlist všech vystoupení z druhého dne naleznete tady. Trochu atmosféry z obou koncertů můžete rovněž načerpat z vybraných snímků. A pokud by vás zajímalo, jaké songy vlastně zazněly, tak kompletní soupisky naleznete na moetronu ve zdrojích tohoto článku.

Humbuk kolem této dvoudenní akce přirozeně neunikl ani mnohým massmédiím. Překvapivě mezi ně patří i slovenská televize JOJ, která včera na závěr svých hlavních večerních zpráv zařadila související převzatou reportáž. S „profesionalitou“ sobě vlastní v ní zvládli zkomolit jméno Hatsune Miku na Hatsu Mika. Na reportáž se můžete podívat zde (cca od 22:30).

[zdvideo theme=“gray“ width=“560″ height=“315″]http://konata.cz/wp-content/video/03Miku.flv[/zdvideo]

[zdvideo theme=“gray“ width=“560″ height=“315″]http://konata.cz/wp-content/video/14MEIKO.flv[/zdvideo]

[zdvideo theme=“gray“ width=“560″ height=“315″]http://konata.cz/wp-content/video/01Miku.flv[/zdvideo]