Vítejte na nové Konatě

Někteří z vás to věděli, jiní neměli ani potuchy a ti z vás, kteří v uplynulých týdnech náhodou zabloudili na adresu konata.cz, pravděpodobně pojali správné podezření. Ať už se řadíte do kterékoliv z těchto skupin, tak vás zde jménem celého redakčního teamu vítám. První český novinkový portál pro otaku, Konata, se dnes totiž úspěšně přestěhoval a vzal na sebe novou podobu.

Pro tento krok jsme se rozhodli v první řadě proto, že hosting Doc. Odina pomalu přestával držet tempo s požadavky rostoucí Konaty. Navíc oblečení, do kterého byla malá Kona před rokem a půl navlečena, jí začalo být těsné, nemluvě o tom, že již vyšlo z módy. A do třetice všech dobrých důvodů tady byl pocit, že by bylo fajn náš malý novinkový blog posunout zase o trochu dále. Stěhování na nový server a doménu, stejně jako tvorba nového webu, se sice neobešly bez menších potíží, ale o to větší dík patří všem, kteří se na tom podíleli. Hlavní uznání si zde zaslouží především edison23.

A cože vás na nové Konatě tedy čeká a nemine? Zejména je to její nový vzhled založený na přehledném publikačním designu. Jsme moc rádi, že jej můžeme v zahlaví doplnit vlastní grafikou, kterou pro nás vytvořila vítězka speciální ceny v naší 4koma soutěži, Yooon. S novým vzhledem souvisí i jiné rozložení jednolivých částí webu a orientace na něm. Věříme však, že si na nové uspořádání rychle zvyknete a nakonec vám bude vyhovovat více než to předcházející. Vaše uživatelské účty ze staré Kony byly samozřejně přeneseny, takže se rozhodně nemusíte registrovat znovu. Přihlásit se nyní můžete v pravém sloupci pod záložkou „Uživatel“. Další změnou je změna personální, neboť do Konata teamu nyní už oficiálně přibyla posila ze Slovenska, redaktor GreenMan. Stále ovšem platí, že uvítáme všechny další zájemce o psaní.

Na první pohled těch změn není mnoho, že? Nemusíte však věšet hlavy. V redakci nám momentálně leží hned několik zajímavých nápadů a bude záležet jen na čase a prostředcích, které z nich se rozhodneme realizovat. Budeme však rádi i za návrhy a podněty od vás, našich čtenářů. Zároveň vás prosíme o shovívavost, pokud by snad v prvních dnech nové Kony nefungovalo vše na 100%. Stále ještě je co upravovat a dolaďovat. Budete-li mít konstruktivní návrhy na vylepšení nebo všimnete-li si závažnější chyby, neváhejte se nám ozvat na IRC nebo pod tento článek do komentářů.

Doufáme, že i nové Konatě zachováte svou přízeň.